25 augusti 2011

Svartvitt och spetsar

När jag lägger upp bilder av soffhörnorna på mina två boställen, den i staden och den på kolonitomten ser man just det jag beskriver i profilen. Det gäller vad jag än fotograferar.

Jag är ambivalent om vilken stil jag gillar mest. Kanske är det så att jag behöver en dos av båda för att må riktigt gott?! Spets, vitt och romantik kontra raka linjer, svart och....motsatsen till romantik!?

När jag tänker på detta är min garderob likadan. På sommaren som jag spenderar mycket på kollo, är jag svag för blommigt, volanger och vitt. Skorna är gärna feminina, smala remmar och höga klackar. Från hösten och fram till maj klär jag mej helst i svart eller möjligen jeansblått även om det svarta ibland drar åt det "spetsiga" hållet! Skorna är gärna grova och Converse och andra sneakers passar fint till!


Har du också en sommar/vinterstil?

Jag ber om ursäkt för de tråkiga kollagen, de är menade som en illustration av hur olika mina hem ser ut! Tiden är för knapp för att ta aktuella/relevanta foton!

6 kommentarer:

 1. men Lena det är ju jätte fina bilder,vad kul att se kontrasterna!
  Jag har nu för tiden lärt mig att använda,klänningar,linnen med färger,blommor,spets och volanger...innan var jag rädd för färg och min garderob gick i vitt,svart,grått men på sommaren tycker jag att det är fint med färger!
  kram på re´ Tessan/hemmakär

  SvaraRadera
 2. Oj, så jag känner igen mig! Jag är också dubbel i min natur när det kommer till stil och smak. Gillar båda sorterna och det ju helt underbart när man tänker efter. Det bästa från båda världar. Sommarhuset på Gotland blir mer stramt och hemma är det sekelskiftesromantik som gäller.
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 3. Det är kul att se de olika stilarna. Ibland önskar man att man hade två hem att styla. Så man kan göra som du.. ha två stilar men på olika ställen :D

  SvaraRadera
 4. Hallojsan!

  Vilken dröm att ha två ställen att inreda och med olika stilar!! Det finns så mycket fint och om man blandar för mycket( som jag gör ibland) kan de bli rörigt!!

  Ha det gott!! Kramis Sanne

  SvaraRadera
 5. Snygg frisyr och snygga hem!!
  Förstår dig när det gäller stilar... det finns ju så mycket man gillar, och så ska man välja en... eller som du två... men alla de andra då??? TUR bloggvärlden finns så man kan njuta av dem allihop:)

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Det är fördelen med två boenden - man kan ha olika stilar :) Du har jättefint på båda ställerna :) Roligt att läsa och se bilder om din inredning och tips :)

  Jag har inte visat bilder från vårt hem men hemma i stan är det lite mer funkis, vardagsrummet går i brunt - soffa, soffbord, vita väggar mycket trä, grått och stilrent. I matsalen en mjukare stil i vitt och lite lagom shabby.
  I stugan vid havet är det mammas inredning som fortfarande gäller (gick bort för två år sedan), typisk västkuststuga med furu och mycket broderier på väggarna. Vi börjar nog en liten lätt och försiktig förändring, ljusare väggar och målat tak ;) men inredningen skall vara som den är med visst inslag av maritimt. Tycker om när inredning är personlig och man kan känna av vilken familj som bor i huset och vad de gillar :)
  Ha en skön helg, kram :)

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...