Min variant
Jag bakade en egen variant av Ernsts Saffranskrans häromdagen. Jag valde bort äpplena och russinen och tog rosa mandelmassa och vit choklad i stället.
Den blev gigantisk stor och om jag gör den igen ska jag dela degen i två.I Ernsts recept står det att kransen ska gräddas i 15 minuter i 175 grader, jag gräddade min i 200 grader i 30 minuter.
Söt och god, en riktig godiskrans!
Vad roligt att du provade på Ernst krans och det var häftigt att du la i lite rosa. Jag är ingen gillare av russin i bröd så det utesluter jag också gärna
SvaraRaderaKram Teres
Oj så mycket jag missat när jag suttit och sorterat alla tusentals bilder. Faktiskt inte kul alls.
SvaraRaderaDet låter inte alls kul med kameran som åkte i golvet. Hur har det gått?
Skulle kanske baka den där kransen med något annat i? Vit choklad funkar och sen något mer kanske? Jag får se. Har en del julgodis kvar att göra och sen är det ju sill, slinka, jansson....
Kramar
Här blev det en med choklad o mandelmassa i till kvällens fest!
SvaraRaderaGod Jul önskar jag dig!!
Ser vansinnigt gott ut det där. Och jag blir så glad av allt ditt bakande Lena. Du knasiga som en gång tyckte att du inte kunde baka. Du är ju rena proffset i köket och det är så härlgt att se med vilken glädje och självförtroende du utmanar dig själv hela tiden. Heja dig Lena! :)
SvaraRaderaKram Lotta