13 januari 2013

Blå söndag Skidor i solsken

Vilken underbar dag det varit idag och vi tog bilen på förmiddagen för att hitta skidspår till maken. Vi var inte de enda stockholmarna som ville vara ute idag och vid första platsen kunde vi inte ens hitta ett ställe att parkera bilen så vi åkte vidare.

Och åkte till min barndoms friluftsanläggning.
Jag var nog 14 år sist jag var där och det kändes en smula nostalgiskt att gå omkring och minnas.
Minnas alla turerna i skogen till fots eller skidor, orientering med skolan när man var rädd att gå vilse, minnas de då väldigt gamla shetlandsponnier som villigt lät sig tas om hand. Alla gånger vi druckit varm choklad och ätit skogaholmslimpa med ost på tillsammans med mamma och pappa, de gånger vi fick äta lunch på värdshuset...jag minns doften av eldar, svettiga strumpor, valla...

Där gick jag runt och njöt av allt medan maken tog sig en skidtur i skogen.Snökristaller i förra säsongens fröställningar

Nu är det söndag kväll och just idag var det förstås extra tydligt att vi går mot ljusare dagar. Tanken på att kunna komma hem efter jobbet medan det är ljust ute är härlig.

Ikväll ser jag fram emot att se En pilgrims död på ettan. Jag läste recensionerna av Johan Croneman i DN i morse och inte nog med att han är helt lyrisk över skådespelarna, han skriver också att fyra fantastiska timmar tv-dramatik väntar de närmaste söndagarna. Låter spännande och ett bra sätt att avsluta helgen!

Hoppas du haft en fin helg och nu önskar jag oss en lika fin vecka!


5 kommentarer:

 1. Då hade ni hela solen hos er idag för här har den inte varit minsann. Grått! Har haft en mysig men slapp dag inomhus. Skönt det också ibland. Var ganska effektiv igår.

  Nu laddar vi för en ny vecka.

  Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter helt underbart! Själv har jag ägnat halva dagen åt att prata Stjärnjul 2013 :-)
  Gäller att starta i tid.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Uuuuunderbar bild det där sista!! Galet fint! KRAM!

  SvaraRadera
 4. Härliga minnen, Lena! Tänker på varm choklad och skogaholmslimpa... det fanns i matsäcken när jag åkte skridskor. Mmm, så gott!
  Missade alldeles En pilgrims död, får kolla i mobilen!
  Fin vecka, du med!
  Kram

  Ps. Testa mattan, jag upplever inte alls att den är gul. Ds

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...