8 januari 2013

Jag och rosor


Gammal eller...

...för det måste de väl vara när jag köpte dem två dagar före nyårsafton. 10 dagar.  På nyårsafton såg de ut såhär!
Och jag som fram tills ni gav de råd jag behövde i höstas aldrig fick rosor att leva mer än någon dag hos mej.

Nu är vi inne i den vanliga lunken här hemma med skola och jobb, möten och resor.
Jag är lite ambivalent inför det, jag trivs på jobbet och tycker det är härligt att återse alla underbara kollegor och barn samtidigt som jag tycker det är knepigt att inte få rå om min tid som jag vill. Just nu vill jag, som ni förstått, ha tid att utveckla tecknandet och alldeles snart få sätta fart på vårsäsongen i trädgården.
För mej har aldrig arbete varit det viktigaste i livet, det är inte där jag har min identitet utan jag måste ha möjlighet att odla mina intressen, ha tid för familj och vänner för att må bra.

Det handlar om att få rätt balans i tillvaron och det är inte helt lätt alla gånger.

Känns det igen, eller är du så lycklig att du får till allt som du önskar?5 kommentarer:

 1. Finns det någon som lyckas med det? Den personen skulle jag vilja träffa...eller kanske inte :-) Nej, jag har en tendens att snöa in på saker och då vill jag helst ha mer tid till det, alltid.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig SÅ mycket! Jag trivs på mitt jobb men mitt liv är ändå den tid jag är hemma. Då kan jag göra vad jag vill, vad jag mår bra av, utveckla mig själv...göra sådant jag känner mig stimulerad av.

  De blå pärlhyacinterna köpte jag för 25 kr på ett gardencenter i närheten i helgen. De tar ju lång tid på sig att slå ut där i Lugnet men så småningom...

  Vi får väl försöka hitta tid för våra hobbies trots "vanliga" vardag igen.

  Varma kramar till dig!

  SvaraRadera
 3. Det finns ju alltid mycket man vill göra, testa och få uppleva... tiden räcker inte alltid till riktigt fullt ut :-)Rosorna är ljuvliga! Det där knepet skulle jag behöva lära mig!

  SvaraRadera
 4. Jeg er super glad for mit job, men jeg arbejder ene og alene af den grund at jeg udvikler mig sammen med andre mennesker og lønnen ved at arbejde giver mig mulighed for at indfri mine drømme i fritiden. Jeg er helt enig det handler om balance i livet, og det gælder vel alle områder af ens liv... Jeg tror på vi selv er med til at forme vores egen virkelighed.
  Rigtig god aften og blomsterne ser fantastiske ud :o)
  Kram Tina/OddStyle

  SvaraRadera
 5. Nu är jag ju hemmafru ;) så jag kan ju liksom göra vad jag vill när jag vill, så jag ska väl inte klaga...men jag tycker tiden går fort, o jag hinner inte allt heller jämt ;( Jag trivs mycket bra med mitt liv i alla fall (och jag träffar mycket folk ändå, när jag vill)
  Hoppas du har det bra, o sköt om dej!
  Kram kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...