29 januari 2013

Veckans bukett


Makeköpta tulpaner

I brist på andra bilder återupptar jag min gamla tradition att på tisdagar visa veckans bukett.

Denna kom maken hem med i lördags som var en sån dag då jag bara kände mig grinig och trist- jag var det säkert också. Ja, jag var det!
Makens gest ihop med kramar tröstade och jag kunde hålla ihop mej riktigt bra resten av dagen. Sedan när jag fick rita på porslinet blev det nästan helt bra och så kunde jag vara en trevlig fru igen.

För hua, vad mitt humör går upp och ner just nu, även om jag kan vara glad åt att det där ner inte varar särskilt länge. Och jag är fullt medveten om att jag inte blir så gó att ha att göra med och det är väl bra i alla fall?

Degandet igår resulterade i goda dinkelfrallor, sånt göra får mej att må bra.
Vad får dej att må bra? Har du några knep du tar till när tillvaron känns lite trist?

Nu går jag ut i tisdagen och fokuserar på det fina!

Ha det gott!
6 kommentarer:

 1. ja hu, vintersegheten är tung när den kommer:( Försöker nog göra som du:fokusera på trevligheter, Även om de är små. Är nog bra att sätta ord på hur man mår också, inte gnöla ihjäl sin omgivning men berätta när det känns tungt för någon man litar på. Har märkt att vi människor nästan till 100% försöker ge tröst.

  En vårig kram till dig från mig.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Vilket bra inlägg Lena. Först vill jag bara börja med att säga att vi alla har perioder då vi inte är så goa att leva med eller vara runt... Tro mig, jag vet vad jag pratar om. Insikt är alltid en början. Väldigt bra början.

  Ja vad gör jag. För mig handlar det mycket om var jag befinner mig i månaden, om du förstår. Och då är det väldigt svårt att kontrollera, som att ett monster tar över min kropp liksom och sen vaknar jag upp några dagar senare och konstaterar förödelsen... för att hårddra det.

  Men sänka kraven, göra sånt man gillar, miljöombyte, städa och ha fint omkring sig brukar kännas trevligt. Måla naglarna i en fin färg. Och sist men inte minst MOTION. Promenader räcker. Endorfiner ska man inte underskatta :)Kroppens eget lyckopiller :)

  Oj nu blev det långt och inte vet jag om det hjälpte. Man måste nog hitta sina egna knep som fungerar. Och ibland fungerar inget då är det bara att genomlida, man får trösta sig med att allt passerar och det kommer en ny dag...

  Stor styrkekram!

  SvaraRadera
 3. Det är svårt när humöret sviktar. Jag fördjupar mig i något jag gillar. Drömmer mig bort en dag eller två. Brukar funka bra :-)
  Hoppas det går över!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Det är ju iaf en tröst att du har insikt, tycker jag!

  Kämpa på hej o hå...

  SvaraRadera
 5. Baka har jag gjort idag. Att baka, pyssla och strosa som jag gjort idag får mig att må bra. Och blommor. viktigt att man tar sig tid till det man mår bra av. Kram Nilla'
  ps. svar på din fråga gjorde jag hos mig. men jag är mycket nöjd!

  SvaraRadera
 6. Men va skönt att höra att fler än jag känner sig så ibland. Någon dag förra veckan höll jag på att bara gråta för att jag tyckte så synd om mig själv. Så ynkligt! Det var så klart inte mer synd om mig än någon annan, skulle jag tro.
  Det varar oftast bara en dag eller två som tur är men det är inte kul vare sig för mig eller de andra i familjen.

  Många kramar!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...