25 mars 2013

Finaste temuggen


Rörstrandsmugg med dekor av Lovisa Burfitt

Vår bilutflykt tog oss i går till Gustavsberg och ett outletmecka utan dess like. Iittala, Gerbera, Villeroy/Boch, Orrefors/Kosta...


Det känns lite konstigt att tänka att jag kanske aldrig mer får ta ett glas rött vin, en matlagningsdrink på fredagskvällen, en öl på fredagspuben eller en GT på atriumgården i sommar...
(det är kanske på sin plats att här berätta att min leversjukdom inte orsakats av alkoholmissbruk!)
Det är ju så gott, trevligt och socialt att ta sig ett glas, eller hur? Och att maken är intresserad av viner hjälper ju till förstås. Och för honom blir det också nytt att jag inte längre kan dricka alkohol, upplevelsen av ett gott vin vill man ju dela.

Nåja, jag har börjat drick te istället, jag som aldrig gjort det förr. Och jag har hittat till Pukkateérna som några av er skrivit om. Jag köpte Pukka Night först och nu har jag lagt till Pukka Chai och ett med smak av lakrits till min samling och jag tycker de är riktigt goda. Ett gott te ska drickas ur en fin mugg och vad passar då bättre än denna fina?

Nä, nu ska jag fixa en mugg te!



3 kommentarer:

 1. Kan det bli så att du aldrig mer får dricka någon alkohol alltså? Värre saker finns absolut men jag förstår hur du tänker tror jag.
  Te älskar jag! Har aldrig druckit kaffe i hela mitt liv och kommer nog inte göra det heller. Klart du ska ha fin mugg att dricka ur.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Kan förstå att det känns tråkigt. Är det definitivt?
  Kan rekommendera Kusmi-te. Väldigt väldigt gott. Jag klarar inte att dricka kaffe längre och är väldigt nöjd med de goda teerna.
  Väldans snygg mugg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. På Gustavsbergsfabriken har jag varit många gånger fast det är många år sedan nu, innan det blev outlet. Jag har en del därifrån bl.a. Eugeniakrukan. Tror den kanske har ett annat namn också men kommer inte ihåg just nu.

  Förstår precis vad du menar med att inte kunna dricka ett glas vin då och då. Det har jag inte kunnat göra de senaste 5-6 åren pga diverse magproblem. Visst är det socialt och trevligt men jag kan också sakna själva smakkombinationen med god mat och ett glas vin. Hur "roligt" är det att dricka vatten istället! Men du... allt går om man mår bättre av det! Kaffe fick jag sluta med en period men det funkar OK ibland med mjölk eller grädde i. Te har jag aldrig gillat men lärt mig tycka om, en sort i alla fall som funkar till frukost. Som sagt... allt går om man måste även om det är ledsamt ibland!
  Fast du vet inte säkert än vad det är med dig... eller har jag missat?
  Kram på dig!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...