30 mars 2013

Odlingsplaner


Gaveln på huset...
...och där innanför finns den härliga atriumgården

I slutet på förra sommaren tyckte jag att jag kommit fram till hur jag ville använda den lilla trädgården och planerna för husets gavel var stora. Kolla här!
Spaljéäpplen, luktärt, odlingslådor....

Jag glömde att här finns rådjur, vi ser dem mest varje dag, och jag är säker på att de glatt skulle mumsa på allt jag ville odla och jag har varit tvungen att tänka om.

Igår köpte jag svarta pallkragar som jag ska ha mina jordgubbsplantor i. Plantorna ska skyddas av en "odlingstunnel" som jag när det blir sommarvarmt ute ska fästa hönsnät på i stället för odlingsväven som hör till tunneln.
Vad tror ni? Kan det hålla rådjuren borta?

Här har det idag, äntligen, känts som om våren verkligen är på väg, jag har suttit ute på atriumgården med näsan mot solen en stund och gjort en liten vårplantering i en kruka. Hoppas att värmen smälter snön som fortfarande ligger djup i skuggiga lägen!

Kramar till er alla och ha en fortsatt fin påskhelg!
Ps. Undersökningen som det var så bråttom att göra och som skrämde upp mej rejält får jag vänta på till den 18 april! Jag mår fysiskt bra, men känner mej ganska darrig och slut känslomässigt. Det är svårt att inte alls veta vad som väntar framöver. Ds

5 kommentarer:

 1. Det där med tunnel och nät låter ju bra. Klart man vill ha det man odlar i fred för djur av olika slag.
  Solen skiner just nu och det gjorde den även ett tag tidigare idag också SNön som kom i natt är så gott som borta igen. Ute har jag inte varit precis idag mer än när jag bar ut växterna till Lugnet för andra gången i år. Nu får det minsann sluta vara minusgrader hela dagarna!

  Att gå och vänta på undersökningen är så klart jobbigt. Man får ju förmoda att läkaren bett dem skynda på mer om hon/han tyckte det varit bråttom. Ovissheten är alltid det värsta men jag hoppas ändå du kan ha en skön påsk och att solen hjälper till.

  HA en fortsatt skön påskhelg!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du ska satsa på träd också. Rådjuren låter nog dom vara i fred och det ger så mycket att få in lite höjd och rustik. Jordgubbar och odlingstunnel med hönsnät tror jag är en superidé. Då klarar du fåglarna också :-)
  Glad Påsk!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Oj, lyckliga du! Som har vårkänning! här är det ny snö, mera att skotta - igen!Odlingsplaner finns dock i alla fall här nånstans...
  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. jag har dålig koll på rådjurens framfart men tro att dina planer kommer bli toppen!!
  Stor kram och jag hoppas du får bra besked, snaaaaabt som ögat! att vänta är grymt. Kram (igen!)

  SvaraRadera
 5. Rådjurskampen är vild här, hihi! Men de får nog ändå inte så mycket i sig hos mig.
  Nä, nu blir det ut o klippa i trädgården...

  kramen

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...