3 april 2013

Biljetter till mässan Nordiska TrädgårdarJag har fått den stora äran att lotta ut två biljetter till Älvsjömässans trädgårdsmässa Nordiska Trädgårdar den 11- 14 april.

Årets tema på mässan är "Växtkraft" och två vinnare av biljetter är de som ger bästa förslagen på hur man inreder en balkong eller uteplats. Gå loss i fantasin, tänk fritt...
Du som inte har egen blogg kommenterar som "anonym" i kommentarsfältet.
Obs! Skriv ditt namn så jag vet vem du är, eller kan efterlysa dej om just du anonyma vinner en biljett!

Redan på söndag drar jag vinnaren, det är bråttom alltså, jag behöver lägga biljetterna på lådan på måndag.

Stort Lycka Till!


Det gör inget om du länkar från din blogg med bilden ovan!

8 kommentarer:

 1. Jag skulle inreda balkongen med så mycket växtkraft som det bara går. Amplar med hängande tomater och fuchsia,femtunga. Krasse och luktärtor som klättrar på spaljéer.Kryddor i krukor oregano, timjan och basilika. Sen får det nog rum med några krukor med pelargoner och petunior och dahlior och ja listan kan göras lång men jag får stoppa där, det måste ju få plats med ett litet bord och ett par stolar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Missade att skriva ut mitt namn på kommentaren här ovan.
   Trevlig söndag
   Carina

   Radera
 2. Jag skulle inreda min uteplats med en soffa byggd av lastpallar behandlade med ättiks/stålullslösning. Svarta dynor och kuddar i olika färger. Ett stort naturfärgat parasoll. Ett matbord i samma drivvedsfärg framför. Lätta hopfällbara stolar i svart.
  Krukor av betong med många gröna växter som buxbom, funkia och olika gräs. Både högt och lågt. Och så lite färg i form av sommarblommor i blått, lime, blekgul, rosa och vitt. Några runda stenar i olika storlekar ska ligga i små grupper.
  Så ska det finnas en grill med en lång arbetsbänk bredvid.
  Sen kommer något viktigt. Belysning! Spottar som lyser upp krukor och annat snyggt och så lampor i parasollet. Många levande ljus i glaslyktor!

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 3. Att inreda en balkong eller uteplats är inte det enklaste alla gånger. Jag skulle satsa på färg, form och doft, i massor :)
  Och göra det enkelt för sig, blir det för mycket och komplicerat så blir det lätt tråkigt att inreda.

  Med vänlig hälsning Jessica

  SvaraRadera
 4. Gamla möbler, matbord och stolar eftersom jag vill få känslan av en italiensk terass. Massor av stora krukor fyllda med örter och vackra blommor. Tak över verandan och från taket hänger olika ljuslyktor som man kan tända sommarkvällar.
  Ha en härlig helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Jag drömmer om en uteplats med något för alla sinnen. Gärna en pergola som silar solen så att man känner både värme och svalka mot huden, och växterna som klättrar på den ska avge doft och färg. Golvet tänker jag mig som en blandning av stenplattor och grus, som känns olika mot fötterna när man går barfota. I närheten ska det finnas porlande vatten att lyssna på, och gärna lite surr från olika insekter som trivs bland växterna. Och så ska det finnas något att smaka på, bär, örter och kanske några ätbara blommor. Och mitt i allt detta en skön plats att sitta på, så klart!
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 6. Jag vill ha olika material; trä, växter, betong, glas och textil på min uteplats. Med olika höjder tycker jag att man lättare skapar en mer rumslig och ombonad känsla. Alla krukor behöver inte stå på golvet utan kan hänga fritt som amplar från taket eller som balkonglådor och spaljéer på väggar. Dela din uteplats med någon ut som du tycker om - sällskap är bästa mysfaktorn.

  Åsa
  asa@familjenledin.se

  SvaraRadera
 7. Jag skulle så gärna vilja tipsa dig om hur man inreder en balkong eller uteplats... Men vi själva saknar erfarenhet och behöver massa inspiration. Har precis byggt vårt första hus och det bästa är nog att anlita trädgårdsarchitekt / rådgivare med erfarenhet och idéer så att allting blir "rätt" på en gång. Det enda jag kan säga är att jag gillar mycket blå och vit färg och skulle plantera massvis med stäppsalvia / lavendel och även brudslöja så att det blir som små "hav" av blå färg. Lavendel odlas ju massvis i Provence och dit åker vi så ofta det bara går. Därför skulle lavendel vara som en provensalsk oas i min trädgård.

  Mvh Katja S katja_sjalander@hotmail.com

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...