20 april 2013

Lördag


Mårbacka tulpanpelargon


Så är det lördag och hos oss en väldigt solig sådan.
Jag är konvalescent sedan torsdagens biopsi och ganska uttråkad. Jag får inte anstränga mej på något sätt och det känns konstigt när jag känner mej helt besvärsfri och frisk.
Det enda som ställer till det lite är en hemsk huvudvärk och den tror jag kommer av att all spänning släppt.

Jag är ganska hoppfull efter biopsin, läkaren som gjorde den sa att han absolut inte kunde se något konstigt på levern och när alla sjuksköterskor efteråt förundrade konstaterade att han bara tog ett prov tänker jag att prognosen nog är god. Jag vill tänka så!

För övrigt måste jag berätta att själva biopsin gick fort och smärtfritt, bedövningen däremot gjorde gräsligt ont- i två sekunder! Och det överlever man ju! Spåren efteråt är ett yttepyttigt litet läkt sår.

Nu är make och dotter hos makens mormor och firar hennes 98-årsdag, vi skojade och sa att man inte kan sjunga "Ja, må hon leva.....uti hundrade år" för henne, det verkar ju som om hon kan bli  mer än 100.
Själv funderar jag på att gå ut på altanen och sittande på huk rensa bort löven i rabatten. Om jag tar ett löv i taget försiktigt och lugnt överanstränger jag mej väl inte?

Vad gör du en lördag som denna?


5 kommentarer:

 1. Så skönt att höra, Lena! Det låter hoppfullt!
  Läs en trädgårdsbok och ta det lugnt nu som de har sagt!

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Blev det några löv bortplockade? :)
  Härligt att höra att läkaren uppfattades som positiv. Håller tummarna!

  Ja, vi kommer bara en snabbis till huvudstaden. Ska på konsert men måste hem på natten eftersom Erica har dansuppvisning (visste vi inte när vi beställde biljetterna) på söndagen och måste vara på plats redan kl 9 på morgonen. Köra hela natten!
  Vi kommer att ställa bilen hos min kusin i Sköndal.

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Det låter lovande, vad skönt! Ta det lugnt bara, inte för många löv på en gång ;-) Jag har rensat, rensat och rensat... Helt underbart!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. härligt att det ser bra ut! Jag håller tummarna för dig och skickar mina bästa styrketankar till dig.

  Tulpanpelargon? Ser underbar ut. Har jag aldrig hört talas om, får nog se om jag kan hitta på dagens blomstershopping!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Skönt att det gick så bra, Lena! Så är det ju många gånger och man oroar sig oftast i onödan... men man vet ju inte innan. Håller tummarna att provsvaret är till fördel, det lät ju förhoppningsfullt på läkaren!
  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...