13 april 2013

Vild och vacker!


Vildpelargon, pelargonium australe

Så är årets trädgårdsmässa avklarad.
Och avklarat är nog ordet! Sååå mycket folk har det nog aldrig varit i dessa mässhallar på en och samma gång.
När vi kom dit, syster och jag, tänkte vi att vi aldrig skulle kunna se något på nära håll, människor med vassa armbågar överallt. Men vi vässade våra och visst gjorde vi våra planerade inköp. Jag fick med mej vildpelargonen och den vita rosenknoppen, en sekatör, luktärtsfröer och ett antal fina trädgårdshandskar och jag känner mej nöjd. Dessutom har jag beställt odlartunnlar som ska skydda mina jordgubbsplantor i pallkragarna.

Förra året köpte syster med familj ett hus med en rejält stor tomt, en tomt som mest består av gräsytor och en och annan stor stenläggning. Utmed tomtgräsen finns en rejält upphöjd rabatt med symmetriskt placerade växter omgärdade av vit dekorsten. Man ser ingen jord alls. Rabatten passar i och för sig till det funkisinspirerade huset, men trädgården är lite torftig. Inte ett fruktträd eller en bärbuske, ingen uteplats under skyddande tak.
Det är inte utan att jag avundas henne alla möjligheter hon nu har att förverkliga en drömträdgård. De ska börja med att bygga ett uterum i anslutning till köket...och ett ribbplank som ska omgärda uteplatsen. Och så ska syster plantera alla dahlialökar hon köpte.
Tur att vi kan åka dit och njuta lite, vi också!

Nu är det lördag kväll, en lördag som varit ganska grå vädermässigt, och den utlovade solsöndagen är vi visst lurade på. Om det nu inte är soligt kan det gärna få regna mycket så snön försvinner, men sån tur har vi väl inte!

Ha det fint alla ni därute, vad ni än tar er för!


5 kommentarer:

 1. Kul att ni kom iväg till mässan. Du skrev om aurikelteatern och sådana har jag sett och inspirerats av . Finns SÅ många fin! Jag väntar på att mina ska visa knopp. Ännu så länge är det bara en som gör det. Så sena i år, som allt annat.
  Hoppas att väderleksrapporten hos er har fel så att ni får sol i alla fall.

  Hoppas du har en bra kväll. Kram

  SvaraRadera
 2. När jag var där i torsdags var det precis lagom mycket människor. Det kändes trevligt och luftigt. Ska nog satsa på det nästa år också, avskyr när det blir för trångt.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Åh trädgårdsmässan skulle jag velat gå på. Nej solen får vi vänta med ett tag till tyvärr. Kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Vi var också på mässa men långt ifrån blommornas värld. Vi var och tittade på bilar :)
  Ja, här lyser solen med sin frånvaro och jag känner mig lurad på helgen, allt jag skulle göra i det soliga vädret UTE. Hmm...
  Ha en fortsatt fin helg, kram Helena

  SvaraRadera
 5. Det låter som du och syster hade en toppendag på mässan Lena och att du kom hem med en hel del fina fynd och inspiration. :)

  Jag hoppas att solen strålar lika härligt hos er idag som den gör här i Skåne. Soligt och varmt på det där viset så att man kan hänga ut tvätt och gå utan jacka. Underbart! :)

  Tack för dina fina, fina ord hos mig Lena. Ord som får mig att le stort och känna tacksamhet över att ha funnit en sådan fantastisk bloggsyster. Stor kram till dig vännen.♥

  Njut av din söndag!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...