2 maj 2013

Även jag...


...har rabarber


Jag såg den förra sommaren, ett enda rabarberblad, bredvid en hortensia och under en stor buske som hör till grannens tomt. Där är nog ganska mager jord och på sommaren omges den av högt gräs.

Jag kanske ska förbarma mej över den lilla hörnan, gödsla, lägga på ny jord och hålla efter ogräs så kanske jag kan skörda rabarber jag med!? (Och ansa grannens buske, han som bara bor i huset några veckor efter midsommar och en vecka runt jul).


7 kommentarer:

 1. Det var mig ett konstigt sätt att bo på!? Bara ett par veckor om året?
  Rabarber är ju så gott och äntligen gav mina en rejäl skörd förra året. Jag la band på mig året innan och skördade inte så mycket åt gången som tidigare. Sparade hela tiden minst hälften och det gav resultat. Från att ha gett ett par klena stjälkar bara så fick vi rejäla och många.

  Kram

  SvaraRadera
 2. I min förra trädgård hade jag en stor rabarber och den gav jag aldrig gödsel, säkert inte på 7 år men den kom så fint ändå varje år. Hoppas du lyckas!
  / Therese

  SvaraRadera
 3. Mmmmm...det blir nog en liten rabarberkaka där ser jag! ;-)

  SvaraRadera
 4. Ja, det tycker jag du ska göra! Testa för vem vill vara utan rabarber!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. rabarber är ju så gott! Här är de ynkliga fortfarande, men nu kommer värmen, så snart har vi paj på bordet!
  kram Lena

  SvaraRadera
 6. En buskpion är som en buske. Vissnar alltså inte ner helt på vintern som andra pioner. Den förvedas och blir större och större för varje år. Anses vara en mer "exklusiv" pion än vanliga. Jag gillar båda sorter men buskpionen är speciell ändå (och dyrare oftast).

  Kram

  SvaraRadera
 7. Rabarberpaj är gott...tänk på det!

  Kram Agneta

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...