28 maj 2013

Blomning inne...oxåKornettblomma, eller som jag alltid säger: Streptocarpus 

Det är inte bara ute det knoppas och växer, inne har även krukväxterna fått fart.
Streptocarpus är en barndomsväxt, både mormor och mamma hade dem, även om deras var lilablå. Jag tyckte inte alls om dem då, men som med allt annat har jag ändrat smak och jag tycker den vita är helt underbar.
  Jag har nog aldrig haft så många blomstänglar på den förut, placeringen i kökshörnfönstret verkar perfekt. Ljust och direkt sol någon timme på eftermiddagen.

Idag har det varit en fin dag, som startade tidigt men efter en hel natts sömn (den första sedan lördag. 7 timmar totalt sov jag på två dygn och kände mej ganska vimsig igår, kanske är det medicineringen som spökar eller en allmän underliggande oro).
Jag har varit och köpt en sommarväska, fixat pallkrageskyddet, planterat aklejor och njutit i en härlig sol. Dessutom tog vi den där turen till Zetas Trädgård idag som vi påbörjade i söndags och nu har jag köpt nästan allt jag behöver för en sommarträdgård.
Vi saknar ett träd till den gigantiska krukan och det blir nog en syren, tror vi.

Nu ska jag gå ut och sätta slingerkrassefrön i altanrabatten. Röda förstås för att matcha de vita pionerna och den röda stjärnflockan!2 kommentarer:

 1. Låter som en underbar dag. Träd i kruka är så vackert!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Syren i krukan låter bra.

  Kornettblomma har jag också. En vit i Lugnet har jag och den verkar trivas bra där. Minns att både mormor och farmor hade sådana men då oftast i olika lila nyanser.

  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...