18 maj 2013

En grå lördag...


...planterar jag luktärt

Idag har vi den första lördagen på evigheter utan sol. Vad passar bättre då än att städa samfälligheten och snygga till lite i egna rabatter?

För det är just vad jag gjort idag. Samfällighetsjobbet var inte särskilt tungt, jag rensade lite ogräs i grusgångar innan vi samlades för en lunchgrillning. Det är många som är med och de där som är "gamla i gården" tar befälet och städar de lite tyngre utrymmena som det gemensamma soprummet. Jag är glad så länge jag slipper spola ut sopbehållarna...

Idag har jag också planterat några luktärt i lådorna på atriumgården. Jag började försiktigt, om det skulle tas av frost har jag ersättare kvar. I år har jag förutom de där som blir 1 1/2 meter några som inte blir högre än 15 cm och de har jag satt i ytterkant. Jag har också en sort som ska bli 90 cm och jag hoppas de alla tillsammans kommer att bilda en vägg av luktärt mot tegelmuren.

Åh, ljuvliga väntan!

Någon annan som vågat sig på att plantera ut luktärt än?


5 kommentarer:

 1. Jag hade tänkt skicka dig både värme o sol men det får bli bara värme. För åska o blixtrar kom just...

  kramen

  SvaraRadera
 2. Sått luktärt för första gången i mitt liv i år. De växer så de knakar men har inte vågat mig på att sätta ut dem än... Gör nog som du, sparar några inne i fall att, smart!

  Läser dina inägg och håller tummar och tår för att allt ska visa sig vara bra med dig! Bloggen ska spegla livet tycker jag. Livet är inte rosenchimrande jämt. Skäms inte för att du skriver om tråkigheter ibland. Det är din blogg och du bestämmer. Vi andra kan klicka ner om de inte passar!

  Stor Kram!

  SvaraRadera
 3. Här har ju klanten själv helt missat att sätta luktärter i år. Men jag skulle inte våga sätta ut dem här uppe än, frost många nätter till kommer vi garanterat få och de är ju så känsliga de där. Men ack så fina.

  Jag vågar väl knappt berätta att vi har haft en högsommardag med 24 grader i skuggan idag. Tokvarmt och vi har legat på stranden, alla andra planer ställdes in

  Kram Teres

  SvaraRadera
 4. Har gjort det idag. Planterat ut luktärterna alltså. Inga sparas så nu håller jag tummarna :)
  Vi har haft sol även idag men en del blåst. Inte riktigt som i går dock.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Ska nog plantera ut mina idag jag också. Inte en sommar utan luktärtor.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...