12 maj 2013

Oj, då...


...men jag kunde inte låta bli! Jag skulle ju inte visa fler bilder på mina pelargoner.

Satt ute i solen en stund igår och blicken föll på pelargonerna som var ute på sista luftningen, innan de ska få stå kvar och jag tänkte att de är otroligt fina trots att de är så olika. Egentligen gillar jag nog den jag inte vet vad den heter, den högst upp, mest. Inte Mårbackan som på något sätt blivit pelargondrottningen och som jag väl borde sätta främst. Tulpanpelargonen äger också en skönhet som tilltalar mej...

Och så kom jag att tänka att det är ju just såhär det är, skönhet ligger inte i något annat än betraktarens öga.  Och det är ju en otrolig tur att vi inte har samma öga. Trots det faller vi lätt för det som "den stora massan" tänker och tycker likadant.
Tanken är lätt att översätta till hur vi ser på människor, trädgårdar, mode, mat...vad du vill och jag hoppas jag fortsätter kämpa för att tänka fritt och självständigt kring det jag tycker är vackert.


2 kommentarer:

 1. Härligt inlägg och härliga pelargoner!
  Precis så tänkte jag om min trädgård tidigare idag. Vem mer än jag skulle gilla den egentligen. För min del räcker det att jag gillar men jag undrar ändå, lite sådär.

  Olika ska vi få vara!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Såå rätt! Jag slutar aldrig fascineras av blommors skönhet, hur kan ett litet frö bli något så vackert, otroligt!!
  Vad mycket du hunnit med, hoppas du får ha det ifred!
  Hoppas du får må någorlunda!
  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...