7 juni 2013

En ny pion


en röd bondpion enligt hörsägen

När vi flyttade till radhuset fick jag höra att det skulle finnas en pion i en rabatt, en pion till pionälskaren!
Jag såg den skymta förra sommaren, några vissna spröt som jag kunde identifiera. Så "försvann" den för att plötsligt dyka upp i det som nu är surjordsrabatt för azalea, hortensia och kaprifol! Bakom alltihop!

Hur ska det här gå?

Fredag och vädret fortsätter som igår, kanske blir det till och med lite varmare. Jag har redan hunnit sitta ute i solen på altanen, snygga till pionstöden och jag har nypt ogräs lite här och där. Just nu känns det väldigt skönt att trädgården är liten, den är lätt att hinna med och det finns gott om tid för njutningar.
Om vi har lust i eftermiddag ska vi ta bort de döda ölandtokarna och sätta syrenplantor där i stället. Omgärdade av skydd av hönsnät förstås och jag har dessutom gjort en anvisning till "mejanerrabattenmarodörerna" var de kan passera utan att förstöra. Visar er när den är på plats.

Nu önskar jag er alla en fantastisk fredag!
Ps. Livet börjar återvända sakteliga, vill du veta hur hittar du en länk till bloggen JAGochAIH här och i högermarginalen Ds.

3 kommentarer:

 1. Hej! Har ett till tips! (För att skydda dina syrenplantor). Köp sånt där hårt grönt "galler" som man ofta har för lättare avspärningar till tex hundar. Hoppas du vet vad jag menar... Knippsa av dem med en mindre bultsax och kör ner i jorden runt plantan. Det är ett rätt stabilt litet "staket" som folk drar sig för att passera, tror jag iaf... Låt de sticka upp från marken en 30cm iaf. Också från vår granne som gjort så :) Bara ett tips!

  Lycka till!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Kanske behöver man en gummikluppa för att få ner det i marken...

  SvaraRadera
 3. Oj, lilla pionen! Pioner är ju inga uttalade surjordsväxter men jag vet inte, den trivs kanske där???

  Hoppas det går bra med skylt mot marodörer :)

  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...