15 juni 2013

Fredagspromenad

 Jag har fortsatt mitt promenerande varje dag och nu tänkte jag i ett bildrikt inlägg visa det jag njuter av. Hoppas ni hänger med!


(I fjärran syns mitt bostadsområde)

Från den bullrande Essingeleden ....


...till detta på bara ett par minuter, ett koloniområde  i Vinterviken, Nobels gamla fabriksområde där Markus Aujalay driver en restaurang.


Midsommarblomstren blommar för full nu, det är en blomma jag INTE plockar eftersom den vissnar ihop direkt. En näva, om jag inte har fel?! De  röda pionerna blommar också nu, så vackert!De vita däremot verkar vänta lite, jag har ännu bara så länge sett sprickfulla knoppar. Då har jag något att se fram emot nästa vecka!Rosa vallmo, sällsynt, den första jag sett, trots att jag gått i fyra stora koloniområden denna vecka.Tovsippan hann jag inte med riktigt. Men den är vacker såhär med!Akleja, jag som för något år sedan inte kände till dem, ser dem nu i alla färger och former i varje trädgård.


Nu är det lördag förmiddag och jag ska strax gå ut i den soliga sommaren för en blomplockarpromenad. Kraftpromenaderna får jag hålla mej till i veckorna. 
Annars blir de nog en stillsam dag, jag får inte ordning på sömnen och behöver kanske en återhämtningsdag?!

Ha det gott därute, vad ni än tar er för!4 kommentarer:

 1. Härligt att det är så nära till naturen från den stora trafikerade vägen.
  Många fina blommor!

  Väntan i natt blev inte så väldigt lång. Eller ja, kl 2 är ju flera timmar förlänge för mig egentligen men det kunde varit värre. Det var en trött dotter jag hämtade då. Vare sig hon eller kompisarna orkade längre. De hade ju varit uppe sedan 5-6 på morgonen. Jag halvslumrade på soffan i väntan på att hon skulle vilja hem. Inte mycket gjort här idag kan jag lova :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka kontraster och vilket underbart blomsterhav du fotograferat! Mr. Canon ligger och dammar ihop hos mig, det är nog dags att ta ut honom på en promenad snart igen.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 3. Jag hänger med! Men jag tycker nog att Essingeleden var lite bullrig. Resten av promenaden var skönare.
  Vilken kanonbild på midsommarblomstret! Med den lilla flugan eller vad det är!
  Inget fel på de andra bilderna heller så klart, så vackert! Tur att du har din kamera med dig på dina långa promenader.

  Kramar Agneta

  SvaraRadera
 4. Du är duktig, Lena som trots din trötthet och sömnbrist orkar gå långpromenad. Men det är en njutningsfull tid nu med alla blommor så kanske du hämtar kraft därifrån! Jag brukar ta en promenad i trädgården varje dag, dock lite kortare förstås men lika njutningsfull! Aklejan tycker många om men jag drar upp så fort jag ser en i trädgården. Den kommer överallt och håller man inte efter så har den snabbt tagit över. Nej, den är inte min favorit! Pionen däremot älskar jag och väntar nu på att min vita ska slå ut, det är många knoppar i år.

  Ha nu en fin vecka och midsommar om jag inte hinner inom igen!
  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...