22 juni 2013

Vi hade tur med vädret

Midsommarafton spenderade vi hos goda vänner i Eskilstuna i ett nästintill perfekt midsommarväder. Strax efter en fantastisk sillunch föll några få regndroppar på oss och innan vi startade femkampen  flyttade vi upp utemöblerna till den segeltäckta altanen, helt i onödan visade det sig för det blev inget mer regn än de där dropparna.

Medan vi var där slog det mej att nästan inga vi umgås med äger en trädgård. Inte särskilt konstigt kanske, med tanke på att vi alltid bott och arbetat i en storstad och det är här våra vänner bor, men några av dem har lämnat storstaden för att få bo i eget hus.
Hos syster, "Mariefred" och "Eskilstuna"  kan gå jag runt med kameran och hitta vackert inspirerande.Eskilstuna är en gammal trädgård, huset byggdes på 20-talet.
Det var hos dem jag stiftade mina första bekantskaper med pioner för kanske 20 år sedan, de har 5-6 buskar utplacerade på olika ställen i trädgården, färgerna går från ljusaste rosavitt till rött.
Löjtnantshjärtats perfekt formade blomma fascinerar.De har två gigantiska ljuvligt doftande schersminbuskar. Där stod jag länge och sniffade i mej den underbara lukten. Insåg också att humlorna är förtjust i den, de flög med raketfart från blomma till blomma och stannade aldrig så länge att jag kunde få dem på bild!

Undrar om man kan ha en doftschersmin i stor kruka?


I en gammal trädgård som Eskilstunas finns det förstås flera gamla fruktträd och de får alltid så mycket äpplen att de kan lämna in dem till ett musteri och sedan ha äppelmust hela året. Det är är väl lyx, om något?
Dessutom finns det fina päronträd, en köksträdgård och bärbuskar att njuta av....

Ja, förutom trädgårdsnjutningar, njöt jag av glada skratt, tokiga lekar, härliga samtal, underbar mat i fint sällskap. Som avslutning fick vi en vacker resa hem i skymningen med en gigantisk måne på himmelen. Det kunde liksom inte sluta bättre!

Idag är det mulet, men fortfarande varmt och vi skrotar runt och gör det vi just har lust för. Maken är på golfbanan, dottern ligger kvar i sängen och jag funderar över och försöker planera hur vi ska organisera våra uteförråd. Så gör vi, om vi får välja själva!


6 kommentarer:

 1. På din beskrivning låter det som att du varit i en alldeles underbar trädgård. Fina bilder!

  Här gör vi inte mycket alls idag. Bakar en rabarberkaka och samlar kraft för kommande projekt ;).

  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter som och ser ut att vara en riktigt härlig trädgård. Ha en fortsatt fin midsommar!
  /Anniak

  SvaraRadera
 3. Härligt, jag trodde jag skulle behöva dela ut flytvästar men inte en droppe föll. Kanske lite senare på natten men det såg jag inte, hehe!

  krma

  SvaraRadera
 4. Låter helt ljuvligt!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Ja vilken tur vi hade med vädret- här blev det en regnfri midsommar;) Ha en fortsatt skön söndag. Kram

  SvaraRadera
 6. Du har så mycket fint i din trädgård! Härliga bilder!!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...