13 november 2013

Yes!Jag har gjort en lampa!

I somras köpte jag en stor lampstomme, den är 45 cm i diameter nertill, på loppis för 20 kronor och den har liksom legat på vänt sedan dess. Väntat på att jag ska ta hand om den, på att jag ska komma på hur; kläs med tyg, pimpas med träkulor, dekoreras med kul...och idéerna har inte precis flödat. Till saken hör att den också behövde förses med lamphållare och tillhörande elsladdar och det där med el är inte precis min grej. Alltså har den fått vänta!

Så möblerade vi om i nedervåningen och jag blev med en stor arbetshörna och de senaste veckorna, med höstens intåg, har jag insett hur mörkt där är ...och plötsligt stod det klart: loppisstommen skulle få bli en taklampa över bordet.

Stommen rengjordes, så gott det gick, från limrester efter tejp, sprejades svart och jag införskaffade en svart lampsockel. Fästet till själva lampan, skruvanordningen som man fäster fast lampsockeln i stommen med, sprejade jag med kopparfärg. Allt detta var ganska enkelt och snabbt gjort.
Värre var det med elen, jag har aldrig monterat strömbrytare eller kontakter på elsladdar, ALDRIG rört sådant som hör elarbeten till!

Men så tänkte jag...varför skulle inte jag kunna, hur svårt kan det vara och näe, jag vill inte vänta på att maken ska ha tid.

Sagt och gjort, det tog lite tid, det pilliga arbetet att få den blåa och den bruna kabeln på rätt ställe var inte helt lätt, men med stort tålamod och framför allt önskan att få det klart klarade jag av det och gissa min glädje när jag kunde sätta kontakten i taket och lampan lyste upp rummet! Jag kunde!

Så kom vi till det där med krok i taket att hänga lampan i.
Jag gillar utmaningar och att måla, montera möbler, hänga tavlor, sätta upp hyllor etc är inget jag bangar för, men takborrningar har jag också överlåtit till maken. Tills nu!
Nu hänger den där, min fina lampa, just nu prydd med tre små fåglar. Jag tänker att de båda ringarna ska kläs med lingonris till jul och sedan kan den få nya kläder efter säsong eller vara såhär naken så den inte skymmer mina tavlor. Fint ljus är det!

Och glad är jag att jag vågade!

Nu ska jag nog ge mej på att snickra, vill man så kan man, eller hur?


Kramar/ Lena6 kommentarer:

 1. Ja, det var duktigt gjort av dig och så fint det blev!! Jag behöver också bli bättre att tro på mig själv och göra saker som jag inte gjort förut.
  Det kommer bli jättefint med de olika årstiderna i den!
  Ha en fin fortsättning på veckan! Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. YES! Kanonfint! Gillar tavelväggen också! Tjusigt!!

  SvaraRadera
 3. Wow! Jättefin och bra jobbat. Min svägerska har gjort nästan likadan. Även hon har fåglar som sitter på lampan. Nu ska hin måla sin orange har hon bestämt för de har precis gjort om köket med orange som accentfärg.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Så nöjd man känner sig när man har gjort allt själv!

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga inredningsbilder du bjuder på:) blir glad härinne.

  Om du vill se en underbar webshop ala julklappar kan du kika in till mig:)

  Ha en mysig 2a advent

  LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...