17 maj 2014

Underbara lördag!


Många knoppar på denna, Duchesse de nemour


Vilken fantastisk lördag vi haft!

Startade dagen med att fixa lite på altanen och i rabatterna som omgärdar den. Maken hade förarbetat lite och klippt ner en stor buske som jag sedan sågade ner helt.
Igår var min byggarsvåger här och vi diskuterade hur han ska göra om altanen. Vi bestämde, som jag önskat, att han lägger river den slitna trallen och lägger betongplattor där i stället. Runt altanen gör han staket och inramningar av armeringsmattor fästade i svartmålat trä. Dessutom kommer rabatten som är på altanens kortsida göras dubbelt så stor.

Och jag måste köpa fler växter!

Det enda jag vet är att jag vill ha en till kaprifol, en som blommar längre tid än den vi har nu. Gamla kaprifolen kommer tyvärr hamna i framkant på rabatten eftersom vi tar bort kortsidans plank, där den växer nu, och sätter armeringsmatta på andra sidan rabatten. Rabatten kommer alltså hamna på altanens insida. Hänger du med?

Sedan önskar jag mej något mer klättrande, något som blommar från mitten av juli ungefär och funderar på en vit klematis. Jag har lovat dottern att vi sparar en liten yta för ettåriga blommor och jag tänker kanske skärma av den ytan i rabatten med en cirkelformad plåtkant.

Så vad tror ni; två kaprifoler och en klematis som klättrare i armeringsmattan, den japanska azalean, hortensian och sommarblommor i själva rabatten?
Ja, jag vet att de vill ha olika slags jord, men jag har också fått för mej att de kanske inte är så kinkigt som man tror.

Just det, den fantastiska lördagen...

Mitt på dagen var jag klar med trädgården och fortsatte eftermiddagen i den underbart sköna solen tillsammans med familjen och sammanfattningsvis fick jag med det jag gärna tänker en ledig dag  ska innehålla; (just nu alltså, se JAGochAIH) familj, arbete och vila i en perfekt kombination!


Lena
2 kommentarer:

 1. Härlig lördag här också!

  Den rabattplanen låter väl bra? Olika jord ja visst, men man kan ju prova. Trivs inte växterna så får du tänka om då men det är värt ett försök, absolut.
  Mina kaprifoler har börjat blomma nu och det roliga är att det är dessa tidiga som sen blommar hela sommaren till långt ut på hösten. Tacksamt!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Men det är klart att du bara är TVUNGEN att köpa nya blommor!! ;-) Dina funderingar låter bra och ett försök kan man alltid göra med blommornas olika behov av jord.
  Även jag hade en fin lördag - skönt när man kan njuta av en välkombinerad dag.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Elle

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...