11 april 2013

Förodling


Akleja, akleja, akleja, basilika, Tipps fröer, akleja, aklejaoch vit stjärnflocka

Ja detta är allt jag förodlar ännu så länge, snart ska väl luktärtsfröerna i jord.  Flera av aklejorna och  vit stjärnflocka har jag fått av Elle och om jag förstått saken rätt kommer aklejorna inte blomma i år utan först nästa sommar.

Stjärnflockan ska snart in i kylskåpet. Jag har läst att det finns två sätt att få den att gro och ett är detta sätt; så som vanligt i såjord och ställ kallt i kylskåpet efter 3 veckor och ta fram när de grott. Det andra sättet, som jag också provar, är att så i kruka och gräva ner den ute direkt. Det ska bli spännande att se om det blir någon stjärnflocka till mej.

Nu känns det som om våren är på ingång och lämpligt nog startade mässan Nordiska Trädgårdar idag. Och den verkar vara en succé från start. Jag ser fram emot lördagens besök med syster.

I mitt hus är det också vår. Maken mellanlandade på Schipol på sin väg från Skottland och förutom fina dofter på flaska till dotter och mej köpte han 50 vita tulpaner. Tulpaner från Amsterdam- kan det bli bättre?Ha en fin torsdagskväll!

7 kommentarer:

 1. Tulpaner från Amsterdam, det låter som vår, det!

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Underbart att få så många tulpaner på en gång. Lyx!

  Så mycket det grott hos dig! Jag ska titta till mina sådder i morgon. Ja, krukorna som står här inne tittar jag ju på varje dag :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har förodlat en del aklejor nu. Men din stjärnflocka har jag g(l)ömt. Ska leta fram den nu, för till helgen ska det bli kring 20 grader och man hittar mig med säkerhet i närmaste rabatt!!! Äntligen!

  SvaraRadera
 4. Åhh, höll på att gå i taket när jag såg att du satt Akleja.....men läste sen att de inte blommar i år. Hmm, då får jag köpa fler perenner i sommar istället. Tålamod är inte min starka sida;)

  Kram Teres

  SvaraRadera
 5. Men du... vilken lycka med så många tulpaner och vita dessutom! Underbart!

  Jag är väl den enda som inte tycker om Akleja! Jo, det är sant! Här har det växt som ogräs... överallt... så jag har rensat och grävt och förhoppningsvis är den utrotad nu! :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. åh! Jag måste verkligen ta tag i förodlingen. Min energi verkar ha runnit bort. Suck.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig växtkraft hos dig Lena och tänk så vackert det kommer att blomma i sommar. :) Och tulpaner från Amsterdam... underbart! Doft på flaska också. ;)

  Jag hoppas att du och din syster får en inspirerande dag på mässan idag.

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...