26 maj 2013

Sammetskvalster


Ännu en gång tackar jag google för att jag fick veta vad detta är!

Rensade ogräs häromdagen och hittade detta millimeterstora spindeldjur. Färgen på bilden är inte den rätta, den är nästan neonlysande röd och syntes tydligt mot det gröna. Tydligen gör den stor nytta i trädgården, men larverna, som kommer i slutet av sommaren, däremot kan ge besvärliga svårläkta bett.
Hua, jag har lite svårt för det som kryper i jorden även om jag vet att de flesta gör nytta...

Idag hade vi laddat för besök på Zetas trädgård och vi gick in och vände om! Så mycket folk och köerna till kassorna var evighetslånga att vi gav upp direkt. Tursamt bor vi bara några bilminuter därifrån så vi gör ett nytt försök i veckan.
Annat som faktiskt är en besvikelse idag är vädret. Vädret som i morse var så underbart att maken tog morgonkaffet på altanen, men som sedan ett par timmar gett oss mycket regn. Jag hade tänkt bygga mina pallkrage skydd idag, men jag håller mej nog inne i stället.
Kanske ska dammsugaren få göra mej sällskap!

Nu håller jag tummarna för bättre väder i morgon!


4 kommentarer:

 1. Här regnar det också men jag tror nog att det håller på att avta en del nu. Bara fint duggregn.
  Jag har roat mig med att göra ny müsli och baka fröknäcke. Går igenom bilder också för att jag känner för att framkalla lite nya och byta på fotoväggen.

  Vilken läskig lite en färgglad rackare du hittat.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, vad jag vet nu så är vi hemma i början av juli. VI ska säkert få till en träff. Vi gör mest dagsutfärder på sommaren. Mesta tiden är vi hemma.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Blä, den såg inte så rolig ut :-) Tänk att vädret kan ändras så fort och så radikalt. Imorse kändes det som sommar och nu som höst. Gillar förmiddagsvädret bättre :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Börjar man titta närmre på de där så kan man få se vad som helst ju!

  kramen

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...