24 maj 2013

Tack!


Som ett blått hav...

Så fantastiskt den blommar fortfarande, Ormögat, men det är på absolut sista versen nu.

Med denna bild vill jag skicka er alla en stor kram och tack för alla empatiska, fina kommentarer.

Jag ska nog få ordning på mina tankar snart och hur jag ska hantera allt detta nya.
Jag har blivit sjukskriven på heltid även nästa vecka och på halvtid veckan därpå, jag behöver tid att landa i att vara sjuk och ändå inte sjuk. Jag menar, mitt liv kan ju fortsätta nästan som vanligt även om det nu framöver kommer inkludera mediciner och läkarkontroller.
Jag ska också begära ett möte med läkaren på KS, jag behöver svar på ett stort antal frågor och till sist ska jag begära en "second opinion" eftersom mina prover inte är entydiga vad gäller autoimmun hepatit. Via en blogg har jag hittat en FB-grupp för oss med sjukdomen och där har jag redan lärt mej en hel del och hunnit presentera mej.

Nu är det snart helg och familjen är tillsammans, det är med dem jag kan känna mej stark och trygg och jag hoppas på fina dagar i trädgården. Jag ska bygga pallkrageskydd och fylla på med lite plantor här och där...och vila.

Nu önskar jag er en skön helg, vad ni än tar er för!


7 kommentarer:

 1. Ha en fin helg Lena, tillsammans med din fina familj. Försök att en och annan stund bara vara i försommaren och ha det gott :)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Det kommer säkert att gå upp och ner flera gånger om och man får vara ledsen, rädd och arg även om det inte är en dödlig sjukdom. Så om man bara har nageltrång får man tycka lite synd om sig (men kanske bara lite då).
  Det viktiga är nog att man hittar en positiv inställning till det som inte går att ändra på. Att man lär sig leva med det i vardagen menar jag. Inte så att man ska gilla sjukdomen men du förstår nog hur jag menar.

  Önskar dig en skön helg med trädgårdspyssel och familjetid.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin bild på en av mina favoriter. Drömmer att ha ett sådant hav under min häck kring lilla uteplats/täppan jag har till min lägenhet.

  Jag har fibromyalgi som en av mina diagnoser + flera andra och är egenrligen väldigt handikappad osv... men det som har hjälpt mig enormt de sista åren är min förmåga att kunna se och njuta av det vackra och positiva i livet. Dela andras glädje, bli glad av din fina bild osv. I takt med att jag har blivit sämre så har jag mer och mer blivit en svamp som bara suger in lite glädje och lycka överallt. Små saker... Hoppas att du kan göra det nu när du har det så kämpigt.

  SvaraRadera
 4. Ta nu och landa i allt som du fått till dej, VILA dej!-Men kolla absolut med nån annan läkare. I ett annat landsting, kanske? Det kan ju finnas nån behandling, som blir så bra för dej...Men framför allt, ta din sjukskrivning till att ta igen dej! Njut av försommaren, med endast krav på att må lite bättre, du har all rätt att "bara vara" just nu! Låt nån i din närhet passa upp på dej, lite i alla fall! Kram, det ordnar sig nog, ska du se...
  Lena

  SvaraRadera
 5. Nu har jag hunnit läsa ikapp! Ok. Detta är jättetråkigt Lena. Men jag fastnade för Agnes ord. Eftersom jag förlorade Susanne i april i just cancer... Den jävla sjukdomen. Tänk att det blir en tuff tid nu ett tag. Att vänja sig, ställa om osv. Men med tiden kommer det bli bättre och bättre, helt övertygad om det. Ni får göra massor av goda smaskiga drinkar utan alkohol. Det finna alkoholfria alternativ, jag drack det när jag var gravid och det var helt klart ok, dock ej rödvinet med det vita var jättegott. Försök att ta en dag i taget. Njut av försommaren och gör saker som gör dig glad, saker du mår bra av!

  Stor kram/Anna

  SvaraRadera
 6. Fy vad tråkigheter du har råkat ut för! Jag hoppas verkligen att det går så bra som möjligt för dig... sedan är det ju faktiskt så att det inte verkar helt klart, så en second opinion verkar ju inte helt fel. Det verkar som att du behöver vila, så ta vara på sjukskrivningen. Svar: Jo, man vänder på pallen och doppar ner i färg, sedan hade jag tänkt vända den rätt igen så att det rinner ner färg :-) Jag får nog ta och försöka hitta något att doppa i :-) Ha det så gott det går!

  SvaraRadera
 7. Stor kram till dig och bra med en second opinion. Jag har lärt mig en sak och det är att ta reda på så mycket du kan om det du behöver och sen utgå från det.
  Hoppas du får mycket trädgårdstid och värme :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...