10 juni 2013

Altanen

Detta har ni inte sett förut!Och knappt vi heller!

Jodå, det är klart vi har, men det nya är att vi redan denna vår och försommar (sommar?) har tillbringat mer tid här än vad vi gjorde under hela förra sommaren. Och varje solig morgon har jag startat min dag här. Altanen som har full sol fram till 11.30.

Den första sommaren var ju lite speciell. Ganska regniga och kalla kvällar inspirerade inte just till middagar ute och dessutom fick altanen agera förråd för diverse krukor och annat, rabatten bjöd inte alls på något kul att följa eller titta på, bordet stod inklämd mot spaljén med det stora svarta parasollet uppfällt i mitten. Vi hade andra stora klumpiga stolar som krävde dynor, dynor som skulle plockas in och ut ur förrådet varje gång de användes (de två gångerna alltså).
Kort sagt, det var inte trivsamt alls!

Nu har jag försökt, med ytterst enkla medel att "mysa" till det och det viktigaste har varit att aldrig låta en enda sak stå på altanen som inte hör dit.
Grillen är förpassad in i hörnet, under kaprifolen när den inte används. En svart solstol (inte fin, jag vet, men svart och fantastiskt skön) har ersatt den blå/vitrandigt klädda vita solstolen, en vit duk döljer det bruna praktiska bordet som på sikt ska bytas ut. Jag har målat tre stora stenar svarta, vilket jag också gjort med piasavkvasten...och vill man mysa till det ytterligare har jag en korg innanför altandörren med plädar och kuddar att ta fram vid behov.

Att det är "ordning och reda" i rabatten gör förstås också sitt till.

Nu har jag en liten makeover kvar för atriumgården innan jag är helt nöjd med den, sen ska jag bara njuta, ta ett ogräs då och då, vattna lite och vänta på att luktärtorna blommar!4 kommentarer:

 1. Tänk vad mycket det gör att få lite ordning. Blir ju så mycket trevligare och mysigare! Ser jättefint ut!
  Bamsekram Hélena

  SvaraRadera
 2. Härligt att få till värdefulla platser att trivas på.

  Mycket söta små växthus i förra inlägget :) Där växer det nog bra.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack snälla, jag det känns faktiskt jättebra att det blev vitt. Så passande till det röda och gråa i singel och sten.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 4. Å vad fint ni har det Lena,men jag kan inte låta bli att sakna "kollo"bilder nu på sommaren :)

  Kram fina du

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...