3 juni 2013

Den sorgliga trädgårdenDel av gaveln med släntrabatten som inte är vår, planterad för länge sedan för att förhindra grannar gå för nära inpå altanen.


Med döda ölandstokar och bukettapel som är flyttade hit från altanrabatten av oss


Förra året blommade inte bukettapeln. I år är den översållad med fint vitt!

Jag börjar misströsta och känner mej både naiv och dum. Trots att släntrabatten är lite "olagligt" anlagd (av huset första ägare, misskött av nästa och vårdad av oss,) förstår jag inte hur folk bara kan göra allt för att trampa ner den när de forcerar genom buskaget. För ett tag sedan såg jag en kvinna köra fast med sin barnvagn i rabatten och när jag genom fönstret gestikulerade att hon skulle gå runt, ruskade hon bara på huvudet.
Häromdagen såg vi att bukettapeln närmast huset låg bredvid rabatten, någon hade helt sonika dragit upp den! Barnvagnskvinnan igen?

Hur tänker folk? Det är ju inte så att en rabatt kommer flygande någonstans ifrån, det är någon som lagt ner pengar och omsorg för att göra fint. Och denna någon, även om man inte är säker på vem det är, vill kunna njuta av den! Vi hade tänkt ersätta den döda ölandstoken, men nu vill jag inte köpa något. Ska se till att föröka skruvpilen och sätta här, med en gallerbur runt!

Nu är jag, berättigat?, orolig för att vi inte kommer få äta våra jordgubbar i sommar. Jag hoppas att sallaten inte är lika attraktiv, att vi får behålla den själva.

Naiv och dum, eller?

4 kommentarer:

 1. Men är folk tokiga!?
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Det där är ju inte kul alls. Hoppas verkligen ni får ha era jordgubbar i fred. Ja, det andra också så klart. Kanske kan något mer stabilt som ställning med/för växter hålla "barnvagnskvinnan" och andra borta? Klart man vill ha det man sått och satt i fred men många har ingen förståelse alls för andra.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag skulle bli helt rabiat! Vilket tålamod du har! Det är väl inte tänkt som en genompassage där, eller hur? Då ska väl folk respektera det!! Tycker iaf jag!

  Det går säkert att sätta något snyggt och praktiskt där som gör det mindre attraktivt att passera. Klura, googla osv. Någon vintergrön buske kanske...? Så det håller sig tätt och fint hela året... Smygsätt en häck vettja ;)

  Kram på dej!

  SvaraRadera
 4. Syren växer rel fort och blir tät och vacker... Dock ej vintergrön... Vi har så mycket syren i området så våra granar har grävt upp plantor som spridit sig och satt utanför deras staket istället för att köpa nya plantor. De tar sig i år... Och det går fort!

  Anna

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...