27 augusti 2013

Kanske lite fint ändå?


När de väller upp på trallen...


När det finns andra färger än den skarporangea...

Jag måste nog omvärdera mina känslor för slingerkrassen. Visserligen fortsätter den att skära sig mot de röda pelargonerna och kärleksörten som är på gång, men den fyller ut fint, kräver inte särskilt stor omvårdnad och låter sig plockas in i små färgglada buketter.

Så kan det vara.

Jag har också omvärderat mina känslor för luktärten. Den har drabbats av, eller jag orsakat, mjöldagg och ser ytterst trist ut. Visserligen blommar den, men inte alls som förra året och egentligen skulle jag vilja ta ner den nu. Men jag kan ju fortfarande plocka en liten bukett då och då, som doftar underbart...

Nu börjar jag planera för nästa säsong och det är spännande!
Vi ska göra om altanen, trallen är vackert grånad, men har gjort sitt. Jag tänker att vi ska lägga betongplattor där i stället, göra nya inramningar av armeringsnät i svarta ramar och bredda rabatten. Jag vill ha betong, svart och rost i all "inredning" och växter i rött och vitt.
På atriumgården ska jag ta bort arbetsbänken, skaffa en till odlingslåda som likt de gamla ska upp från tegelgolvet så avrinningen blir bättre och jag vill ha någon form av fontän. Här är inredningen svart, vit metall och tegel, det kan nog matcha de vita pelargonerna och kryddväxterna (kanske också luktärten).

Utmed gaveln ska jag ha fler pallkragar och kanske stockrosor omgärdade av armeringsnät. Rådjuren har ju hittat det goda jag odlat i år- de har ätit rödbetsblasten som stack upp ur "taket" av armeringsnät så jag måste skydda allt de fina jag odlar ordentligt. Jag ska nog hitta på något som överlistar dem!

Nu Idol på TV...jag gillar nog mer uttagningarna än själva tävlingen!

Kramar till er alla!

2 kommentarer:

 1. Kul med planer för omändring. Alltid kul att följa andras projekt tycker jag.

  Krasse har jag ingen i år men jag har haft förut. Lite svåra i färgen tycker jag. Skär sig lätt mot annat men fina i blommorna ändå.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga planer för nästa säsong! Det låter jättesnyggt! Fontän blir fint, mysigt med vatten.

  Kram Agneta

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...