1 maj 2013

Sex dagar


På gång


På bara sex dagar har ormögat börjat knoppas. Och snabbare ska det väl gå nu när jag idag har gödslat och fyllt på med ny jord i rabatterna. För visst blev det så, lite trädgårdsarbete på eftermiddagen kunde jag inte låta bli. Nu är mina två rabatter redo för nya plantor och en lång varm sommar.

Det är ju fördelen med en pyttig trädgård, det går fort att jobba i den. Samtidigt måste jag verkligen välja med omsorg vad jag ska ha i. Och naturligtvis önskar jag mer än vad jag kan få plats med! Nävan Rozanne, höstanemoner, flox, tovsippa, stäppsalvia, alunrot, astilbe...

Innan flytten hit köpte jag en gigantiskt stor kruka som jag inte planterade något i. Nu bråkar jag med mej själv om jag ska en uppstammad syren eller en stjärnmagnolia i den. Krukan kommer stå på andra sidan muren, bredvid pallkragarna och kanske är det "onödigt" med en magnolia som jag inte ser från någon av uteplatserna. Syrenen kan ju ge mej buketter...

Eller kanske något helt annat. Har du något bra förslag?


4 kommentarer:

 1. Eftersom jag har köpte en magnolia idag så är jag för partisk :-) Låter som en skön dag!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Att bråka med sig själv är inte lätt. Du har ju rätt i att syrenen kan ge sig buketter som du ser. En magnolia är inte den mest lättskötta växten man kan ha men otroligt vacker.
  Inte mycket till hjälp?

  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det fantastiskt ute nu när man kan börja påta i jorden
  Uppstammad mini syren står på önskelistan här , tycker de är så fina
  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 4. Jag älskar Ormöga! Några tuvor fanns i kanten på trädgården när vi flyttade hit, när vi anlade rabatter grävde jag upp dem och delade dem i små små tussar och nu är där ett blått hav!
  Jag älskar både magnolia och syren, kan inte välja!
  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...