16 juni 2011

Undrar...

...om den slagit ut?

Igår när jag var på en härlig middag med fina arbetskamrater ringde trettonåriga dottern och frågade om hon fick åka till kollo med några vänner och sova över....
Maken kände sig tveksam till äventyret och jag detsamma, men...

...någon gång måste man lita på att de klarar mer än man tror...åka pendeltåg...mormor lovade att hon skulle möte upp och köra dem till matbutiken för att handla middag, frukost, lunch och lämna av dem vid kollo...

Där har de varit nu, tre glada trettonåringar som överlevt en natt på kollo själva...och snart är de hemma igen med stärkt självförtroende och vi, maken och jag måste inse att hon klarar mer än vi tror!

Själv sitter jag hemma och utbildar mej inom data och mediakunskap för att det närmsta tre terminerna kunna examinera mina 60 kollegor i detsamma. Svårt och kul!

Min undran....har den vita nyplanterade pionen slagit ut? Får fråga dottern när hon kommer hem! För jag ringer ju inte och kollar henne, eller hur?

Ha en fortsatt härlig torsdag!

Lena

2 kommentarer:

 1. Visst klarar de mer än man tror och då är det väl en bra lösning att som förälder fixa det så säkert man kan utan att säga nej. Som att ha någon som möter, eller har ett öga på dem. Att ringa och kolla är ju ett sätt att bry sig. VI brukar bestämma att den som är iväg ska höra av sig till oss vid en viss tid. De måste också lära sig att förstå att man som förälder faktiskt är orolig och för att vi inte ska behöva vara det så måste tonåringen ställa upp på att tex. ringa. Jag litar på vår son och dotter men jag litar tyvärr inte på alla andra i vårt samhälle.
  Hoppas hon haft det riktigt bra där, dottern.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det har säkert gått jättebra, kan tänka dig vilket äventyr de tycker det är! :)
  En kort hälsning idag ifrån mig, ha det bäst, kram :)

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...