14 augusti 2011

Bordet på plats...


...hos sofforna på kollo!


Vi tog en snabb "fixaliteiträdgårdentur" till kollo igår...och det gjorde mej lite ledsen!
Inser att om man vill ha en fin trädgård måste man vara där jämt!

Under semestern känns det bra, jag hinner allt jag vill göra, men när den är slut gör vi bara det allra nödvändigaste för att hålla den någorlunda i schack. Jag vill ha tid att fixa med "finliret", det där som gör lite extra! Igår klippte maken gräsmattan, vi hjälptes åt att ogräsrensa utanför tomten (ett MÅSTE...annars får vi arga brev från föreningen), jag rensade lite ogräs i rabatter....Det där extra som gör fint hinner vi inte riktigt med!

Funderar allvarligt på om vi egentligen ska köpa ett hus, med en trädgård som vi kan vara i när vi har lust... Jag mår ju så gott med skit under naglarna!
Problemet är bara att vi trivs så fantastiskt bra i det fina område vi bor i nu! Tanken på att lämna det liv vi byggt upp här, med så många fina vänner, känns inte enkel!

Ja, ja... ett problem att fundera vidare över...kanske känns det annorlunda när vi kommer närmare hösten! När allt blir visset, gult och rött och inte längre vill bli omhändertaget!

Nu ska vi ha en härlig söndag! Och se positivt på tillvaron!13 kommentarer:

 1. Jag förstår precis hur du tänker! Jag trodde aldrig att jag skulle trivas så bra i huset som jag gör, och jag trodde att jag skulle sköta trädgården mest för att jag måste. Men jag älskar det! Jag älskar att gå och pilla, fixa och dona. Och precis som du säger: man blir lycklig av skit under naglarna!

  Alternativet är ju att överdosera på balkongen? Eller skapa typ en vinterträdgård i ågot av rummen?

  SvaraRadera
 2. Och vad fint bordet blev! Perfekt!

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!

  Vilka svåra frågor du står emellan, inte lätt men förstår ändå ditt resonemang. Jag är evigt tacksam över att vi inte får arga brev när det har slarvats med rensningen... då skulle troligtvis brevlådan svämma över, hihi!

  Bordet blev jättefint! Nu är jag inspirerad att fortsätta med mitt eget, är lite snarlikt ditt faktiskt.

  Kram kram ♥

  SvaraRadera
 4. Å vilket fin bord,jag kan tycka att det är LITE "hets" under sommaren med en trädgård...allt sker så fort,gräset växer,ogräs växer,blommor blommar över,växter och blommor ska vattnas ofta mm mm ALLT detta är underbart MEN jag ÄLSKAR höst-trädgården..att sitta i en stol i solen och känna värme och kyla på en gång,vackra färger,ett lugnare tempo då växter,blommor vilar,underbara dofter mm
  Ja alla årstider har sin charm men det är mycket jobb under sommare :)
  Kram Tessan

  SvaraRadera
 5. Underbart bord!! Det blev ju så himla fint.

  Fastän det ibland hade varit skönt med bara en liten balkong så ångrar jag aldrig att vi flyttade till huset. Det är så härligt att när som helst, vilken tid på året det än är, kunna gå ut i sin trädgård och känna att det är ens egna. Man kan pyssla, fixa, bygga, slappa, umgås och allt det i samma trädgård.. när som helst :)
  Jag tror, vad jag läst och fått en bild av dig, att du skulle trivas i ett hus :)
  Tror det tål att tänkas på för din del :)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Helt underbart bord, vilket fynd!!! Passade perfekt där. Runda former i fyrkantiga rum (som de oftast är) mjukar upp och balanserar :)

  Fårstår dina tankar...

  Men jag gillar detta med att kunna byta miljö, det behöver jag...


  Kram

  SvaraRadera
 7. God kväll,
  Jag förstår dig så! Vi hade samma funderingar kring huset för några år sedan. Hihi, nu kan jag inte föreställa mig livet utan "skit under naglarna".
  Vilket fint bord!
  Kram
  Nelya

  SvaraRadera
 8. Jag som bor i hus året om kan absolut förstå din önskan om trädgård runt knuten alltid. Måste ni lämna vännerna om ni köper hus? De flesta kan ganska enkelt förflytta sig en bit ganska snabbt. Vi har inte våra vänner "runt husknuten" (vi bor ju mer eller mindre på landet) men det går bra att träffas ändå.
  Jag tänker att när er dotter flyttar om några år (tiden går fort!) så får du nog ännu mer tid för egna intressen och då kanske du verkligen vill ha/behöver en trädgård nära dig varje dag.

  Jag tror absolut att du/ni behöver ett hus! :)

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Vad fint bord, ses imorgon;)

  SvaraRadera
 10. Underbart bord! Skulle själv vilja ha en sådan men storlek mindre, som avlastningsbord men har ännu inte hittat något.
  Ja du, det här med hus och tomt, trädgård har jag aldrig ÄLSKAT, även om jag vill bo i hus och ha friheten att kunna vara inne/ute osv. Men man lär sig, om blommor, träd och växter, hur man sköter en trädgård- men jag har en bit kvar men jag börjar i liten skala för att se vad jag gillar och klarar av haha :)
  Men mannen klipper gräset och träd och buskar växer av sig självt så hihi. Men nästa år blir det köksträdgård, jaiks....!
  Ha en fin vecka!
  Många kramar Helena

  SvaraRadera
 11. Vad fint det blev! Där lönade sig allt arbete.

  Jag kan förstå dina funderingar. Har man trädgård finns det alltid något att göra. Inte lätt att hinna med.
  Ha en skön vecka!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 12. Hej Lena och tack för din fina hälsning.
  Vad kul att läsa alla "flytta-till-hus-kommentarer" =) Det är ett stort steg och jag trodde aldrig att jag var en hus-tjej men precis som de ovan säger så kan jag inte tänka mig något annat nu.
  Du är så duktig med fix och trix och bordet blev jätte bra =)

  Ha en fin dag
  KRAM Tessan

  SvaraRadera
 13. Hej!

  Ja, jag känner mig lite så där att jag vill dona, bona och greja :)

  Tack så mycket! Nu är jag mer än redo för att blogga hela hösten..

  Hoppas du haft en fin sommar! Kramar Maria

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...