28 augusti 2011

Plommon, plommon...överallt!


Så mycket plommon....på marken, i gräset, i rabatten! Och alldeles för högt upp i träden!

Släng!


Vi var en snabbis till kollo idag, maken och jag. Som det såg ut; HÖÖÖGT gräs, plommon och löv överallt, ogräs i alla rabatter och odlingslådor...jag blev alldeles matt!

Mannen gav sig i kast med gräsmattan(det hade regnat på morgonen och våta gräsmattor är INTE lätta att klippa!) medan jag sorterade plommonen i en släng- respektive sparahög! Måste nog säga att slänghinken fylldes mest.

Jag fortsatte med att ta upp den potatis som fanns kvar, fick nog ihop ett par kilo.

Med åskmolnen hängande över oss, tog vi upp morötter och de sista rödbetorna, innan jag snabbt samlade ihop en bukett av de vita underbara luktärtorna....

Jag tycker inte om dessa snabba besök när vi bara hinner ta hand om det mest akuta, åker alltid därifrån med känslan att det kommer se lika "stökigt" ut nästa gång vi kommer tillbaka!

Nu ska jag snart laga middag och därefter en plommonpaj som ska direkt in i frysen för att tas fram till helgen!

Ha en fortsatt fin kväll!
11 kommentarer:

 1. Men du, ni måste ju hitta ett hus istället. Det där kan inte vara hälsosamt att stressa sig igenom en trädgård och en söndag sådär.
  Ett hus, en trädgård och en liten dos trädgård varje dag, det röstar jag för. Ha!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Förstår vad du menar med att hasta iväg och hasta hem och jag håller med Marina i kommentaren ovan :)

  Grannens plommon gjorde jag en god marmelad på, lite kanel och det är farligt god på Brieost på knäckebröd! Jisses vad jag får jogga för att springa bort den osten :)

  På tal om stress och skynda - vi har nog lite samma syndrom - det är så mycket som "skall göras eller vill sig göras, och gärna meddetsamma :) Jag är likadan, men håller på att lära mig att göra en sak i taget - men det är svårt ;)
  ha en bra vecka, kram :)

  SvaraRadera
 3. Kan bara instämma med föregående skribenter... Ett hus, så behöver du inte känna stressen. Vi planterade ett plommonträd i år. Spännande att se när de bär frukt!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 4. Härligt men plommon och plommonpaj! Vi har också plommon fortfarande i mängden fast nu är det ett annat träd som ger plommon.
  Kul med potatisen! Hos oss det var så blött att potatisen ruttnade:(
  Kram
  Nelya

  SvaraRadera
 5. Jag har bara sådana där miniplommon. Jag måste ha tappat trädgårdsgenen i embryonalstadiet, vet inte ens vad de heter..
  Förstår att du jäktade innan molnen släppte all blöta, jag hann precis in! Men en sån fin skörd du måste ha fått med hem. Jag är imponerad!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 6. :-) Tack! Regnbågsrabatten är en idé jag har som jag precis har börjat skapa. Därför finns ingen färdig bild men har är ett tidigt inlägg om idén http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/2009/01/jag-bevhver-rd-och-tips.html

  Nu två år senare börjar idén ta form, har ingen aning om jag kan få till det men visst skulle det vara häftigt!

  SvaraRadera
 7. Glömde, Zetas kontra Ulriksdal... Jag älskar Zetas och de har mycket fina växter men de plantor som Ulriksdal drar upp själva var verkligen så maffiga... och till bra pris. Visst är det väl härligt att ha två underbara ställen att åka till.

  SvaraRadera
 8. Lev Vackert Butiken (www.levvackert.blogspot.com) kommer varje adventshelg i dec anordna stor julmarknad, nu söker vi hantverkare som vill sälja sina alster, boka en helg, några dagar maila vitromantik@gmail.com Det kommer bli en magisk jul hos oss! Missa ej! Det finns en stor camping och ett stort vandrar hem 100 meter från huset så bra övernattningsmöjligheter finns!! KRAM Petra Eriksson o Ingela Broling

  SvaraRadera
 9. Oj vad plommon :) Kul! Mysigt med en liten koloni sådär!
  Kram Emilia

  SvaraRadera
 10. Ja, jag vet känslan då man tycker att man aldrig hinner med allt man har tänkt göra. Vårt torp ligger 45 km från vårt hem så det blir snabba besök under veckan och helgen då och då så här års. Jag försöker ta det lugnt, det behöver inte vara perfekt i trädgården hela tiden... En villa skulle jag inte vilja ha, det är kul att kunna bo mitt i centrum och tillbringa tid på landet när man saknar tysthet.

  Härliga plommon!

  Ha en fin start på den nya veckan!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 11. Jag får ångest av din bild.. hehe.. Mest för att jag VET att det ligger både plommon och äpplen där ute som fallit från träden. Men jag orkar inte gå ut. Men jag borde, det vet jag ;)

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...