22 september 2011

Balkongtomater


Så fint de växer, mina tomater på balkongen!

Sitter hemma och arbetar med mina Pimmare i eftermiddag. Tar en paus och skriver ett inlägg, jag ser att en av kollegorna är inloggad och jag väntar på att få godkänna hennes första uppgift!

PIM står för Praktisk Informations och Mediateknik, en utbildning som skolverket står bakom och som sker via handledningar, övningar och uppgifter "pimmarna" gör via datorn. Jag är examinator för enhetens anställda pedagoger vilket betyder att jag är behjälplig om det är något som strular, är svårt att förstå och det viktigaste; uppmuntrar de att arbeta sig igenom utbildningen.
De skickar sina uppgifter till mej för godkännande efter varje delmoment. Spännande och ibland svårt- feedback jag skickar måste kännas uppmuntrande även om jag inte kan godkänna en uppgift och måste be de göra om den!

Mina tomater då? Jo, de växer och blommar för fullt där ute på balkongen, fotot överst visar de små oranga som är söta och alldeles lagom stora att stoppa hela i munnen. Och det gör jag ofta!Vi har andra sorter också, röda och gula. De är lika goda och så fint de blir tillsammans!

Nu ska jag pimma vidare!

Torsdagskramar till er!
5 kommentarer:

 1. Precis så härliga som dina tomater önskar jag att mina var, men de ser eländiga ut=) Inget tomatår för mig i år! Verkar vara ett spännande jobb du här - pimma lugnt!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Jag har tänkt att skaffa tomater varje år,men jag har struntat i det då plantorna ser så ynka ut när man köper dom och jag tänker att jag aldrig kommer att få liv i dom,men nästa år då SKA jag ha tomatplantor för jag ÄLSKAR att gå och äta solvarma tomater!!!!
  Tack för kommentaren i min blogg,jag blir alltid lika glad :)
  Ha det gott
  Tessan/hemmakär

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Härliga tomater. Jag har två pimstjärnor. Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Kommer du ihåg vad tomaterna heter? Vi hade en sort nu, kärbärstomater, som hetter Moneymaker. Små och söta i smaken och väldigt smakrika. En sort jag kan rekomendera :) Men det är alltid kul att prova olika sorter.

  Ang. att baka i proslinsformar. Har man väl börjat går det inte att sluta. Första gången jag bakade i en porslinsform var när jag gjorde en banankaka i en Gerbera pajform. Sen gick den pajformen varm i ugnen med diverse kakor. Till slut köpte jag ju en riktigt sockerkaksform i keramik, också Gerbera. Kakan man bakar i formen blir så fluffig och saftig. Så att baka i keramikformar är alldeles utmärkt. Ngn tunn aluminiumform blir det inte här längre (om jag inte måste använda en springform) :)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Fina tomater!

  Den där trampstenen ser fin ut. Jag har inte gjort något alls med betong i år. Synd!

  Kram!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...