1 september 2011

Pelargoner och råd!


På balkongen hemma i stan blommar kollos vita pelargoner så fint....


...men på kollo finns inget!
Jag behöver råd och hjälp av er om vilka plantor jag ska köpa för att ha blomning i trädgården ifrån mitten av augusti och en bit in på hösten.

Under våra sommarveckor på kollo har jag mycket fint som blommar, men i samma ögonblick som semestern är slut tar också blomningen semester. Jag väntar på en vit höstaster och kärleksörten och det är allt!

Någon som har bra tips vad jag ska satsa på? Tror att det framgått att jag är glad i VITA blommor!
8 kommentarer:

 1. Uu, det här med trädgård är inte min starka sida.
  Den växer lite som den vill hos mig och jag bara tittar på..
  Men jag har planterat ett par nya krukor men alun, gräs och silver någonting..kål i olika färger och nä nu ger jag upp. Är urdålig på blomnamn, får återkomma.

  Ha det bra! kram

  SvaraRadera
 2. Jag kommer att plantera krysantemum och prydnadskål tillsammans med ljung och silverblad.

  Kram kram
  Nelya

  SvaraRadera
 3. Det som blommar fint hos mig nu är: solbrud, höstgentiana, kärleksört, remonterande rosor, oktoberaster, kryssantemum, fjärilsbuskar, olika hortensior, höstanemoner, rudbeckia och höstvädd. (kanske något mer?) Ettåriga växter: luktärtor, rosenskära och solrosor. I krukorna: prydnadschili, prydnadskål, ljung, aster, taklök.
  Gräs blommar ju itne på samma sätt som blommor men är mycket värdefulla på hösten med sina fina vippor. Även rosor som ger nypon är värdefulla nu.
  Ja, så har jag det!

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag är inte så duktig på blommor, men det som blommar hemma hos mig nu och har gjort ett tag, det är buddleja, hortensia och höstanemon. Alla dessa blommor finns i olika färger och däribland vitt. Jättefina blommor!

  Kram Daniela

  SvaraRadera
 5. Solhattar, jag har två vita finns fler! Sköldpaddsörten som jag köpte i helgen, vit stenkyndel, vita höstanemoner (vänta med att köpa dem till nästa vår de har svårt att klara vintern om de inte har hunnit etablera sig) vita rosor. Nu tog idéerna slut.
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 6. Gillar verkligen också VITA blommor, och håller lite extra koll på kommentarerna i detta inlägg då jag själv skulle behöva lite tips :)

  Kram/M

  SvaraRadera
 7. Hej syster!
  Tycker att höstanemonen är fantastiskt vacker, de vill jag själv ha när jag blivit med hus!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hihi.... ser att Marina fått med hela växtlistan på favoriter :)

  Höstsilverax, den rödbladiga är mycket vacker om hösten med sina vita spiror som sticker upp och fångar blicken. Hos Birgitta där jag var igår, blommar de så fint! Titta på min bild med fönstret i armeringsmattan så ser du spirorna bakom. Jag har den grönbladiga men köpte tre små sticklingar på den rödbladiga som jag hoppas växer sig stora och starka till nästa år. Lär lukta hallon dessutom :)
  Phlox är en tacksam, blommar läääääänge och ger en härlig doft i trädgården. Skriv ett inlägg om att du vill "köpa" phloxplantor av bloggare, så kommer du få massor av fina sticklingar, det finns vita, rosavita m.m.
  Jag har en höstanemon som är över, kan ju skicka en till dig.
  Ha en trevlig helg i stugan :)

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...