18 oktober 2011

Politik

Och söndagens rosor står ståtliga och fina på matbordet. Fortfarande!

Fast jag vet verkligen inte om jag kan glädja mej åt det idag. Idag när vi utvisar en demenssjuk 91-årig kvinna till ett land där hon inte har något kvar!

Jag är inte helt insatt i ärendet, det räcker för mej att hon här har en dotterdotter som vill att hon ska få stanna. Vill du läsa mer, klicka här, så kommer du till Aftonbladet artikel i ämnet.

Dessutom finns en grupp på Facebook, Stoppa utvisningen av Ganna Chyzhevska, som samlar kritiker till det inhumana beslutet. Gå med du också!

Jag tror att jag aldrig tidigare varit "politisk" på bloggen, men detta känns viktigt. Vi måste kunna vara generösa mot människor, även om ett strikt regelverk kräver annat!3 kommentarer:

 1. Det är helt sjukt att det får gå till på detta vis. Undra om de som tagit beslutet själva skulle vilja skicka iväg sin dementa släkting till ett land där hon/han inte längre känner ngn och inte har ngn trygghet alls. Helt sjukt! Hur ska denna gamla kvinna klara sej är det tänkt? Mord borde det kallas, inte utvisning.

  SvaraRadera
 2. Det är galet! Nu verkar det iofs som att hon får stanna. Jag läste något om det tidigare idag i alla fall.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hörde om detta på tvn igår med och jag blev som du så fruktnsvärt arg. Sånt här blir jag så otroligt upprörd över. Vad är det vi håller på med, utvisar en gamal dement dam bara för att det inte finns någon lag som stödjer att hon ska få stanna. Helt sjukt. Hoppas verkligen att dom ändrar på beslutet.

  Kram Johanna

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...