14 december 2011

Det går inge bra för mej!


LakritskolaPolkagrisbräck

Knäcken jag visade i ett inlägg i söndags fick jag slänga. Formarna gick inte att ta bort alls och nu måste jag göra ny, då ska jag använda den gamla trista typen av form.

Lakritskolan flöt ut till platta kakor först. Tror kanske att den smälta chokladen var för varm. De andra doppade jag i lite avsvalnad choklad och sedan fick de stelna på ett bakplåtspapper som jag lade på ett stort frysblock och då höll de formen bra.

Den vita chokladen i polkagrisbräcket smälte aldrig riktigt, fast jag bredde på den gryniga chokladmassan ändå över den mörka chokladen och strödde över polkagrisarna. Smaken var god och jag ska göra ett nytt försök. En annan dag...kanske i kväll...

Behöver flow nu!11 kommentarer:

 1. Bara på det igen.. så blir det nog bra :) Om du inte har en termometer när du kokar kola och knäck så kan jag rekomendera det.. 122 grader och knäcken blir perfekt :D

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där med "flow", något som jag behöver också. Har kommit av mig lite känner jag, skyller på brist på snö och julkänsla.
  Tack för dina julgodistips, så har jag något att göra i helgen, om jag nu vill/hinner/orkar mer än rocky road ;)

  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Jag tog ett stort beslut idag, det blir att köpa!
  Men ge dig inte, du klarar det..

  kramen

  SvaraRadera
 4. Suck vad jobbigt! Är ju inte en dans på rosor att handla allt, plocka fram maskiner och ingredienser, gegga ner hela köket och sedan ta vara på allt och diska etc. Det sista man behöver är att det blir pannkaka av allt. Händer mig rätt ofta.

  Jag håller tummarna stenhårt för att du skall ha lyckan med dig i köket nu hädanefter.

  Kram, kram!

  SvaraRadera
 5. Men ojoj, det låter ju illa. JAg köpte fina formar till knäcken ett år men det var med nöd och näppe att jag fick ut dem då. De klassiska (och tråkiga!) är nog ändå bäst.

  Kram o hoppas det bara blir bättre nu!

  SvaraRadera
 6. Huvudsaken det smakar bra,utseendet är inte så noga
  ha en riktigt bra kväll

  SvaraRadera
 7. Men visst är det tråkigt när det händer men upp på "hästen" igen eller ....hihi du vet va jag menar =)
  Massa kramar till dig!

  SvaraRadera
 8. Även om lite godis blev på tok så har du då lyckats fresta oss bloggisar med dina fina bilder!! jag vill bara baka!!! Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Mähn, vad hände?? det är så tråkigt att stå och engagera sig en massa som sen visar sig bli.. mindre bra! Men säkert gött ändå!!!
  Kram!!!
  (och snickersen klarar du garatnerat, JAG kunde juh!!)

  SvaraRadera
 10. Sänder flow i mängder :-) Tänk ibland blir det bara så där konstigt med allting.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 11. Kola och choklad är inte det enklaste. Perfekt kola får man vid 120-125 grader. Låt den kallna innan den doppas i choklad... av hög kvalité.
  När man gör något med choklad är det viktigt att ha hög kvalité, sämre ger ofta en tjock "smet" då den innehåller andra fetter utöver kakaosmör men också förtjockningsmedel. Det var säkert det som var med den vita.
  Hur som så ser det väldigt gott ut, smakar säkert gott också!
  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...