18 januari 2012

Jag och krukväxter

Liten porslinsblomma

Jag har några få krukväxter, orkidéer, murgröna, hjärtan på tråd och så dessa sötnosar, liten porslinsblomma och den har jag tre av!

Modern till dessa jag fick av min mamma för evigheter sedan, 25 år kanske?
De är otroligt lättskötta, blommar fint fast jag slarvar med vattning och att ge näring (hmm....just detta skrev jag om mina orkidéer!).
För så är det, jag tycker om krukväxter, men jag tycker inte om att lägga för mycket omsorg på dem, de ska bara frodas och glädja mej utan att jag anstränger mej.

Egentligen borde de hänga i amplar, men om amplar inomhus tycker jag INTE!
Jag har ställt två av dem på uppochner vända krukor, så de kommer upp lite, när rankorna blir för långa knipsar jag av dem (någon som vill ha? Maila din adress, så skickar jag när jag har knipsat).

Ha en fortsatt fin dag!
4 kommentarer:

 1. Men vad trevligt och så söta. Jag är likadan med inomhus växter...om det inte är frösådder då :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Men hallå! Porslinblomman låter ju som en blomma för mig! Behöver inte vattnas så ofta? Jag tar gärna emot några skott! :) Hemma hos mig är det bara orkideér, julkaktusar, Aleovera (vill du ha Aleovera?) och någon form av kalla - när kallan slokar med bladen, då vattnar jag :)
  Hoppas du har det bra annars och att det är väl med din pappa. Kram ♥

  SvaraRadera
 3. Hur är det med porslinsblomma och stark sol? Hmm.. det är ju en typ av fetbladsväxt.. För jag skulle vilja ha ngt till mina vardagsrumsfönster som håller i alla slags väder. När solen är framme så är den verkligen framme i de fönsterna, hela dagen. Dom är ju så söta när dom blommar :)

  SvaraRadera
 4. ÅÅ det låter som en blomma som jag tom kan få att överleva i mina fönster. Tar gärna en liten avknipsad bit av den.

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...