24 januari 2012

Julros


Den vita blev nästan lime

Köpte en julros strax före jul och den har stått på matbordet sedan dess. Den har skött sig hyfsat bra, ibland har bladen skrumpnat ihop och den har sett eländig ut, men nu verkar den bestämt sig för att stanna här.
Den skjuter nya blad på långa stänglar och sätter knopp hela tiden. Ni vet ju att jag inte är bra på det här med krukväxter så det är inte min förtjänst. Den måste bara gilla att vara här.
Jag vet ju att julrosen egentligen är en rabattväxt och jag undrar om jag kan få råd om hur jag ska sköta den framöver. Julrosen kan ju liksom inte berätta för mej när den vill ut, hur det ska gå till och om den kan få fortsätta sitt liv i en kruka på min balkong.

Hoppas någon hjälpa mej!


6 kommentarer:

 1. Jag har en i kvar i köksfönstret men de som tjänat färdigt sedan jul får stå i garaget o vila, med lite vatten då o då. Sedan planterar jag ut dem till våren..

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Så vacker! Jag köpte två men de började se så slitna ut att jag ställde ut dom i skyddat läge. Gjorde så för ett par år sen och den klarade sig. Håller tummarna nu med och gräver ner den så fort jag får chansen.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Egentligen vill de väl stå svalt redan nu och jag tror den hade klarat sej finfint på er inglasade balkong om den står upp till väggen. Jag har tre stycken som jag köpte billigt nu, de har jag ställt i vår dragiga fönster i hallen (gammalt hus, gamla fönster, dragit lge) :)
  När de väl är ute så sköter dom sej själva. Jag har fått sticklingar av min mamma som planterats ut i rabatten. Jag är urusel på att sköta små plantor för jag glömmer bort vilken omvårdnad dom kräver. Men just julrosorna har klrat sej kanonbra och de är så och fina. Grannen sneglar avundsjukt över staketet, så i år får jag kanske dra av en stickling till henne :)

  SvaraRadera
 4. Inglasat uterum/balkong borde funka eller utomhus framåt våren när det inte är bitande kallt längre. Den är ju inte van vid det nu menar jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Någon gång ska jag försöka mig på en sådan också, de är helt ljuvliga!! Dock har jag inga gröna fingrar och inga råd att ge...

  Jag får en härlig vårkänsla här inne hos dig!!

  Heja dig som kämpar för din pappas rätt!!! All styrka!
  KRAM

  SvaraRadera
 6. Jag har planterat ut en julros i rabatten för ett par år sedan den håller sig bra men jag har aldrig sett den blomma ute (men har hört att det kan ta lite tid efter att man planterat ut dem innan de blommar) Den inne har jag haft i tvättstugan sen förra julen och bara ställt fram när den blommar så de verkar hålla sig bra både inne och ute - en väldigt tålig blomma måste jag säga då jag heller inte har speciellt gröna fingrar men lyckas ändå aldrig ta död på dem ;)

  Kram F

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...