5 februari 2012

Hjälp...

  
Minnesanteckningar

...vilket sjå det är att odla!

Den ena vill ha varmt för att gro, den andra kallt och en annan mittemellan.
Sen, när de tittar upp ur jorden ska den ena ha kallt och ljus, den andra varmt och ljust och den tredje som det var!

Och i en lägenhet med begränsad plats sliter jag hårt för att få till det. Jag har stängt av elementet i garderobsrummet (har inte sagt något till familjen än, de blir nog inte glada på mej) och där i fönstret får chilisarna bo. I det kalla (alltid öppna) sovrumsfönstret gror vallmon och på byrån i samma rum hoppas jag lavendeln ska gro. På TV-bänken där det är runt 22 grader står tomatsådden i ganska stora krukor.

Vad jag ska göra när alla plantor behöver skolas om har jag ingen aning om än, den dagen det bekymret.


Tomatkrukor på fina Mateusfatet

Nu går vi till Sushirestaurangen, som inte är en sushirestaurang, och äter sen middag!

Ha det fint, ni fina!


8 kommentarer:

 1. Jag tar alla de där angivelserna om värme och ljus med en nypa salt. Vissa saker som mörkergroende eller ljusgroende och stratifiering eller ej måste man ju hålla sig till, men sen får plantorna ta det liv de erbjuds här hemma. ;-) Jag tror inte det är så noga. Ibland har jag frön av samma växt (samma sort och allt) från två olika fröfirmor och det står ändå inte exakt samma. Ibland skiljer det rätt mycket dessutom.
  Skönt att höra att jag inte är själv med att i smyg skruva ner diverse element. Men det är ju miljövänligt på köpet, så vad kan vara fel med det?! ;-)
  Lycka till med sådderna! Jag gillar förresten din tanke att det ska vara snyggt att ha fröodling hemma. Jag lyckas inte så bra med det, men jag har börjat ha lite i bakhuvudet att man ju faktiskt kan vara lite kreativ och så lite mer dekorativ än vanligt tack vare dina inlägg tidigare. :-)
  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Hej där :) Jag tänkte väl det, att det är dags att börja så! Jag har inte haft lusten ännu men tänkte att jag skulle läsa lite bloggar och få lite lust :) Visst blir det trångt hemma ett tag när alla krukor står överallt men det brukar fungera :) Man får leta fram alla småbord man har, en lagerhylla är perfekt! Sen när värmen kommer kan en balkong/uteplats vara till stor nytta.

  Läste om din fina porslinsblomma och det är lungt, skicka du när det är dags, jag har inte bråttom :)

  Ha en bra vecka och glöm inte mössan ♥

  SvaraRadera
 3. :-) Jag kör på normalvärme för de flesta när det ska gro, ibland ställer jag sådden på golvet i badrummet där golvvärmen kan ge det en ordentlig skjuss. Mina vallom har precis grott och de står i fönstret, normal värme. När sådderna kommer igång och jag har skolat om dom ställer jag dom i mitt svalaste fönster på en hyllställning, temp. kring 18 grader, ibland lite svalare. Jag har extra belysning och jag tror att det är det som gör att plantorna blir bra. Kolla med ditt jobb om de har några armaturer som du kan låna annars finns det billiga på tex Jula. Inte så snyggt kanske. När det blir lite mer ljus i fönstren kan du ställa plantorna där i lite snygga krukor innan det är dags för att ha dom utomhus. Chiliplantorna ser lite ut som en inneväxt Har du balkong eller uteplats? Förra året började jag skola ut plantorna i april. Sen hade jag dom ute i skyddat läge hela dagarna och tog in dom på natten tills frostrisken var över.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. oj vilet arbete du lägger ner, hoppas det ger lön för mödan =) ska bli spännande att följa resultetet..
  Kram Gabriella

  SvaraRadera
 5. Hej! Visst är det härligt att ha en hobby, det är verkligen balsam för själen när man gör saker som man brinner för. Lycka till!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 6. Oj, det låter verkligen som att du anpassat lägenheten till max för sådderna. De kan väl inte annat än tacka dig genom att gro och växa fint nu.

  Hoppas er mat smakar bra. Här blev det kycklinglasange gjord av Erica och det var god.

  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Halloj! Hoppas maten smakade gott, om det nu var sushi eller inte ;)
  Jag älskar sushi!!!
  Vilket sjå det verkar vara med dina odlingar... Jag har ingen trädgård, hade jag haft det så hade det nog varit mest gräsmatta ;) Eller iofs så har jag blivit lite inspirerad här i blogglandia ;)
  Ha en fin start på veckan, kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Ja vad hände inte?! Hihi! Närå, jag är bara helt enkelt kass på att backa. Jag rattar för mycket och för länge så jag hamnade sällan där jag skulle! Bara att ta om! Som tur var hade jag en kompis med mig som nyss tagit körkort för släp, så hon pratade mig till rätta!
  Ha en bra vecka!! Kram!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...