29 februari 2012

Inspiration


Foto: http://ikea.se/livethemma

Tack Ikea för att du sänder mej så inspirerande bilder! Och särskilt glad blir jag eftersom jag inte har egna bilder att visa.

Just nu håller jag på att planera den lilla, lilla trädgården vi kanske kommer att ha någon gång på senvåren. För sån är jag!
När jag ser något som kan vara eller bli vårt börjar jag genast planera ett liv där och huset vi ska se i helgen har bara blivit bättre ju mer vi funderat på saken. Nu hoppas vi att det är så fint som vi tror och att det bara är vi som kommer på visningen så vi slipper en plågsam budgivning.
Vi har varit i samma situation förut, budgivning som gått överstyr, och vi hämtar oss ganska fort, planeringen innan vi egentligen vet är bara härlig.

"Trädgården" som egentligen är en stensatt atriumgård, en trädäckad uteplats och en rabatt är väldigt liten och jag tänker att i en sådan måste man odla i krukor och lådor. Jag har googlat en hel del och det finns mycket fint man kan ha i krukor. Vad säger ni om detta; Pelaräpplet Dzin som blir ca 50 cm i diameter och tre meter högt, Japansk blodlönn, dvärgsyren, Klematis Alba Plena och Maackia amurensis?

I just den här trädgården kanske man kan ha ett väggväxthus?
Och odla tomater, chili och kryddor i stora lådor...kanske kan rabatten ut mot allmänningen göras om till ett hallonland med olika sorter så man kan skörda långt in på hösten? Jordgubbar i en låda?

Ja, ni ser hur jag håller på! Så härligt!

Nu vill jag att ni håller alla tummar för att söndagens visning inte blir en besvikelse!
5 kommentarer:

 1. Ja jag vet precis hur det är med planerandet, direkt sås det ett frö..... Håller mina tummar för er!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag håller dem hårt!!

  KRAAM

  SvaraRadera
 3. Absolut så håller jag alla tummar jag bara kan =) Spännande!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Jag håller tummarna för er inför visningen så klart. Ett väggväxthus skulle nog vara en bra idé och i krukor kan man odla mängder av växter nu för tiden.

  Så härlig din dag har varit med utevistelse med barn och kollega. I morgon ska jag med några av våra elever på utbildningsmässa. Hoppas jag hinner känna på lite vårväder på vägen dit.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Håller både tummar och tår :)

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...