21 februari 2012

Veckans bukett


Återanvända Ranunkler

De kostar en del, Ranunklern, men om de ska vara såhär hållbara är de värda varenda krona! Dessa förgyllde även förra veckans tulpanbukett.
Tulpanerna kom den fine maken hem med, samma dag som jag sagt att de gamla nog gjort sitt! Det är omtanke och kärlek!

Vet inte om ni märkt det, men på tisdagar försöker jag visa er en bukett snittblommor. Jag tycker att just tisdagar behöver något extra, dagen är liksom ingenting.
Inte veckans första dag som måndagen, blir inte som onsdagen kallad lillördag eller är dagen före den efterlängtade högstatusdagen "fredagsmys"fredagen. Hur vi tänker om helgen behöver jag väl inte ens nämna här?

Och något extra är för mej just nu snittblommor och jag bjuder er på mina och hoppas tisdagen blir fin.

Ett stort TACK till mina trädgårdsmentorer, denna gång Marina och Pilgrim, för ovärderliga råd. Det skulle inte bli någe´ bra utan er.
Rusade upp till mina små plantor när jag läst hur jag ska behandla chili- och tomatplantorna och fyllde på med mer jord så de står med hjärtbladen just ovanför jordytan. Nu ska de nog bli bra!

Idag är en lång dag med möten. Först med stroketeamet hos pappa, sedan pedagogmöte på jobbet. Hoppas vi ses här lite senare.

Kramar till er alla!

9 kommentarer:

 1. Tulpaner o ranunkler är oslagbara ihop.

  Ha en bra dag o kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Så bra att du tog tipsen som en till gång. Jag brukar ytterst sällan läsa kommentarer som kommit från andra så jag visste inte förrän nu att "Pilgrim" kommit med samma råd.
  Jag blev lite osäker efter att jag skrivit för man vet ju inte hur det mottages. Vissa människor är väldigt känsliga för råd och egentligen ska man nog inte komma med råd om inte råd har efterfrågats.
  Jaja, jag hoppas det blir bra med dina små plantor och att dagen din blir bra med möte och allt.

  Jag ska ut i Lugnet, sätta på fläkten för här är ruggigt och sen njuta och fixa lite där.

  Kramar

  SvaraRadera
 3. En sån omtänksam make :)
  Sittblommor är något man borde unna sig mer, finns så fina och billiga på ica maxi, där man ändå så handlar i veckorna. Bara att köpa med sig en bukett hem!
  Ha en bra dag, kram

  SvaraRadera
 4. Man måste ju vara nybörjare någon gång och tänk vilken fördel vi har idag med en hel bloggvärld med duktiga mentorer. Hoppas du fick en bra mötesdag och ändå har lite energi kvar till kvällen!

  /Emma

  SvaraRadera
 5. Det är sant att tisdagen är lite anonym, en liten uppiggande blombukett är inte dumt då. Fint med ranunkler!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Underbar bukett! Ser på Marinas kommentar att hon oroade sig för att ge dig råd eftersom det kan missuppfattas. Jag är som en elefant och tänkte inte ens utan bara skrev. Ups! Kanske ska närma mig lite mer finkänsligt :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Men oj vad länge dina ranunklar håller.. Har du ngt tips på hur du gör?? Förra året när jag köpte dessa skönheter på snitt, så höll de knappt över helgen. Och med tanke på priset så har jag inte vågat sen..
  Idag köpte jag hem två buntar med rosor, i ngn vit/grön/aprikos färg.. Söta. Jag älskar att köpa hem snittblommor, det gör så mycket för både hem och själ :) Och det kan behövas en gråtung tisdag.

  Hoppas alla mötena gått bra idag.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ja, visst är det underbart med snittblommor.
  Snittblommor, levande ljus och doftande tvål är såna enkla saker men vad det höjer livskvaliten.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 9. Ja ranunkler är verkligen heeeelt fantastiska, de håller verkligen superlänge och är värda varje krona!!! Jag brukar köpa sådana till mitt vardagsrum och tycker verkligen att de gör sååååå mycket för intrycket!!! Fin bukettbild du bjuder på idag, vackert också med den fina kudden i bakgrunden!

  Stoooooooooooor kraaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...