21 mars 2012

Och Ikea igen!


Foto: IKEA Livet Hemma/Nina Broberg

Nej, jag får inte betalt för att visa bilder från Ikea!

Men de är så snälla att skicka inspirationsbilder ganska ofta som jag får publicera. Så då gör jag det. Om det är fint alltså!  Och det är denna. Tror jag kan vara tillbaka till det trärena, åtminstone för detaljer. 
Dessutom är jag ett stort fan av Ikea, jag tycker det de gör ofta ligger i framkant vad gäller trender och att priserna är sådana att de flesta har råd att handla där någon gång då och då. Det känns ganska demokratiskt, om nu shoppande alls kan vara demokratiskt?!

Mamma brukar berätta hur hon och pappa åkte gratiståg från Stockholm till Älmhult , någon gång i sluter av 50-talet för att köpa möbler till deras första gemensamma hem och hur fantastiskt det var att de på sina låga inkomster faktiskt kunde köpa nytt.

Skillnaden mellan hur mamma och jag handlat möbler och inredning är att hon hade sina kvar lääänge, medan jag har bytt ut mitt flera gånger om. 
Till mitt försvar måste jag säga att jag de senaste åren sålt det gamla innan jag köpt nytt...fast nu  när jag tänker på det är det hemskt hur vi konsumerar!
Kan ändå känna mej nöjd över att systerdottern var här igår och att vi gav henne en del porslin. Som 24-åring kan hon snart flytta in i sin första lägenhet med förstahandskontrakt och vi har lovat att tänka på henne när vi rensar kollo. Där finns ju ett helt bohag vi inte kommer ha användning för, men som säkert kan komma till pass i  en ny lägenhet. Dessutom tillhör hon den sorten som gärna köper secondhand av ideologiska OCH ekonomiska skäl!

Hur gör du?  Köper du gammalt eller nytt? Säljer du det du inte längre vill ha?


Kramar/ Lena


Några har undrat, flyttlasset går senast 15 juni!

5 kommentarer:

 1. Du vet väl hur jag rotar runt på loppisar..men jag har allt en del nytt och antikt hemma också!
  Ikea är inte dumt, fast jag måste vara lite gnällig nu. Tycker att de blivit lite dyra på vissa saker, lite så jag höjer ögonbrynen ibland.

  Kramen

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också ikea-nu, det har blivit mkt bättre för jag gillade inte det för ett par år sen. Oftast är det prisvärt.
  Men jag är som de flesta, vill blanda nytt och gammalt, och jag jag vill ofta ha nytt/göra om så jag försöker sälja eller skänka bort det gamla. Men visst är det hemskt hur man konsumerar. Mina föräldrars hem ser exakt likadant ut nu som för ca 20 år sen. Nästan :) Iallafall de stora möblerna hänger kvar :)
  Via blogglandia och all inspiration som finns så blir man lätt sugen på att förändra!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Både och! Älskar att hitta gamla fina möbler som har rätt anda men älskar också att köpa nytt :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Jag älskar ikea!
  Vår första lägenhet inreddes med begagnade möbler. Inte min smak,men vi hade något att sitta på. Idag köper jag mest ikea, men glädjer mig även över "gamla" fynd.

  SvaraRadera
 5. Önskar att jag kunnat sätta mig ner och blunda för att se exakt hur jag vill ha mitt hem för att sedan inreda och fixa och en gång för alla få det som jag verkligen vill. Går inte...livet förändras och jag med det. Självklart vill jag att livet ska vara miljövänligt och ekonomiskt men inte är det lätt. Tror att det bästa man kan göra är att kräva kvalite, saker ska hålla LÄNGE samt lära våra barn att använda begagnat. Sedan kan man gå ännu djupare in i ämnet och fundera över varför vi ständigt vill ha mer och nytt och över hjärntvätten vi utsätts för för att konsumera, konsumera och åter konsumera.
  Men jag känner att jag inte vill stå på barrikaden mot hela samhället, inte för att det är fel utan för att jag känner mig alldeles för "liten". Vi får väl var och en lite till mans kämpa efter egen förmåga, sakta sakta vrida skutan på rätt köl igen:)
  Kram Annika

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...