19 mars 2012

Vårtecken


I en backe nära mej

Om jag inte kan spana på vårtecken i min kolloträdgård, spanar jag på annat håll!

Tog en promenad igår till torghandlaren för att köpa snittblommor (det är något som är riktigt bra med lägenhetsvisning, man kan riktigt frossa i blomster utan att skämmas!) och på vägen spanade jag efter vår.

I en slänt alldeles där vi bor hittade jag en stor rugge med snödroppar, de växer tätt, tätt och bara just där.

Tack för alla fina kommentarer på titten av vårt nya hus.
Ja, vi är helt övertygade om att det kommer att bli fint för oss där och även om "trädgården" inte är stor  räcker den nog för att jag ska få min önskan om vardagsodling mättat. Tänk så lättskött!
Har läst att Stjärnflocka går utmärkt att odla i kruka, liksom Styvklematis, Rosenskära, Höstanemon, Kapstjärna och mycket annat som jag gärna vill ha i en trädgård.

Någon undrade om kollo; jag har stormtrivts där, men föreningslivet man måste ingå i innebär en hel del arbete som vi inte riktigt hinner om vi också ska kunna ta hand om vår lilla täppa. Och trädgården kräver egentligen tillsyn hela tiden.Vi MÅSTE hålla rent från minsta ogräs utanför staketet och gör vi det inte väntar arga brev. Och om man inte är med på diverse tillställningar ses man inte med blida ögon. Detta var inget vi riktigt räknat med och det känns skönt att få avsluta vår tid där. Dessutom börjar dottern närma sig en ålder då hon antagligen inte vill tillbringa veckor i streck på kollo och lämna henne hemma i en tom storstadslägenhet skulle inte kännas bra.
Innan vi säljer ska jag dit och ta sticklingar av en del av det jag planterat de sista åren och Ann, självklart ska ni få jordgubbsplantor!

Och ja, det är Gert Wingårdh som ritat huset!

2 kommentarer:

 1. Jag tycker ni gör helt rätt! Jag skulle inte vilja lämna min tonåring ensam i stan och en trädgård ska bara kännas som ett nöje att ta hand om. Så fort det känns som ett pussel och blir jobbigt måste man tänka om.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Tack! Hör av er när ni skall mot Kollo så kanske vi kan komma dit. KRAMAR!!!!!!!!!!!!!
  Ann

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...