6 juni 2012

En ny sort?


Näe, en snart utblommad tulpan och hosta i fin kombination.

Min förskola håller till i lokaler som ägs av en bostadsrättsförening. Under hösten och våren har de gjort om trädgården på husets entrésida. Asfalten har rivits upp och ersatts av ytor med stora ljusa pebbles som omger stora planteringslådor. De stora träden belyses av spotlights underifrån. Längs huskroppen har man planterat nytt i rabatterna. Färgerna i trädgården går från mörkaste blodrött, den japanska blodlönnen till ljusaste rosa vilket passar fint till husets rödbruna fasad.
För ett tag sedan träffade jag kvinnan som planerat trädgården och hon berättade att hon är trädgårdsmästare. Jag berättade i min tur att jag är ansvarig för planteringarna på förskolans stora gård, men att budgeten jag har är snålt tilltagen. Vi diskuterade trådgård sådär i allmänhet och jag frågade vad hon tycker jag ska plantera i min stora kruka och svaret var det jag kanske önskat mej; en dvärgsyren!

Några dagar senare fick jag en växtlista på det hon planterat och igår stod det två säckar kogödsel och två säckar Y-jord på vår gård! Nu har jag en början!

Innan jag gick hem tog jag hjälp av några barn att sprida ut gödseln i våra planteringar och sätta några tomat och chiliplantor som vi fått.
I morgon hoppas jag kunna ta med några barn och köpa plantor till våra stora krukor och urnor, undrar hur mycket 300 kronor räcker till?

Idag blir det Ikea, kollo och en snabbvisit i radhuset. Nyfiken på hur långt målaren kommit där.

Önskar er en fin Nationaldag!


2 kommentarer:

 1. Jag hörde på radion igår att förskolorna i Gbg planterar träd, för att barnen ska bli rädda om det som växer. Bra idé , tycker jag!

  Blågul kram

  SvaraRadera
 2. Så roligt att få fixa med planteringar i jobbet. Tror det är superviktigt att barnen får vara med och se hur det funkar för att få ett medvetande.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...