2 juni 2012

Första besöket


Mina flaskor på den lilla Atriumgården

Först vill jag börja med att TACKA för alla fina kommentarer igår! Det värmer ända in i hjärteroten att ni är så många som engagerar er.

Det kändes märkligt att kliva in i huset som är vårt och ändå inte alls vårt än! Efter ens snabb titt packade jag upp våra saker, några glas och tallrikar, ett vackert fat, en glaslykta och jag ställde ut de bruna flaskorna på atriumgården. Ett litet försök att boa in oss...

Jag gick en snabb runda på "tomten" medan regnet öste ner, tomten som är atriumgården, en altan kantad av en rabatt och en halvmeter längs med gaveln. Kaprifolen blommar fint, bukettapeln likaså och till min glädje fann jag en rabarberplanta! I en kvarlämnad kruka växer en rosa akleja, tack för den!
Hade fått veta att det skulle finnas en pion, den visade sig vara en svag planta med tre spröt och den behöver nog mycket omsorg för att kunna blomma nästa år.

Jag förberedde för dagens målning genom att knacka ur ett stort antal molly och spackla hål. De ska slipas idag och antagligen spacklas en gång till. Medan jag väntar på att kunna slipa en sista gång ska jag tejpa, täcka golv och sparmåla.Den här tapeten, som kan vara fin hos någon annan än mej, ska jag måla svart. Den kommer vara fond till den gamla kökssoffan och bordet som jag haft på kollo.Å, vad jag längtar efter att få sätta igång! Och önskar att regnet ska sluta strila!

Om någon undrar hur man tar bort molly ur gipsväggar, fråga, så berättar jag! Äntligen kom jag på hur man ska göra!

5 kommentarer:

 1. Det ska bli kul att följa dina arbeten med huset - för du visar väl före-efter-bilder...?

  SvaraRadera
 2. Wihoo.. vad roligt att det är på gång :)

  Jag antar att du först slog mollyn rakare och sedan drog ut den :) Himla bra plugg, men sjukt tråkiga när det inte ska sitta kvar sen. Har ett gäng som ska bort sen när vi tar tag i gästrummet.

  Ha en trevlig dag!!
  Kram :)

  SvaraRadera
 3. Vi hade regn hela dagen igår,idag är det uppehåll,men blåsigt.Såg på Tv från Stockholmsmaraton att ni har regn,ha en bra helg
  kram

  SvaraRadera
 4. Det är inte klokt vad det regnar och blåser idag. Vi skulle ha trädgårdsdag men myser inne. Riktigt skönt att få en paus i allt :-)Lycka till med spackling och slipning.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Du gör även grovjobbet alltså, med spackling o allt. Det är inte min grej. Maken gör det så bra så han får sköta det.
  Synd att pionen såg klen ut men det finns kanske hopp ändå, så småningom.

  Hoppas dagen varit bra!

  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...