7 juli 2012

Atriumgårdens växter

 Jordgubbar och luktärt

 Chili

Tomater


Jodå, det växer gott på atriumgården även om jag nog får vänta ett tag på skörd. Tror i alla fall att jag får äta tomater före mitten av augusti. Det var då ungefär som förra årets kollotomater var klara. Däremot har jag tidigare plockat luktärtsbuketter i mitten av juli och det är jag tveksam till att jag får nu. Skulle antagligen behöva ge lite näring nu, men det vill ju inte jordgubbarna ha, så jag väntar ut dem.

Nästa år ska jag ge bort fler tomatplantor, nu har jag två av tre olika sorter och jag tror att  jag klarar mej med tre plantor. Sedan ska jag också så luktärtorna tätare, de har lite svårt att gro och i värsta fall får jag väl gallra.

Antar att det är såhär...man lär sig något nytt varje säsong. Hoppas bara att jag kommer ihåg detta!

4 kommentarer:

 1. Tomater är röda. Så gott när de kommer. Det luktar sommar och känns strävt.

  SvaraRadera
 2. Oj vad dina tomater kommit långt. Våra har inte ens börjat blomma.. ujuj, undra hur det kommer gå i år.. vi kanske får äta gröna tomater :)
  Om du inte vill ha luktärt ngt år och istället vill ha ngt ätbart så måste du ha vaxbönor (ja, om ni nu tycker om bönor). Vi har det varje år och det är så gott till allt :D Så det är att rekomendera :D
  Det är så roligt att odla ätbart.
  Och visst lär man sej ngt nytt varje säsong.. Försöker köpa ngt nytt varje säsong också. Det är ju inte så dyrt när man köper en fröpåse och skulle misslyckas. På vår balkong hade jag brysselkål en gång. Det var himla dekorativt. Fast sen kom det larver som åt sej mätta. Men jag skulle nog kunna tänka mej att prova det igen :D

  Ha en mysig lördag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är ju lite det som är så spännande. Man lär nytt hela tiden. Den gäller ju inte bara inom trädgård och odling iofs.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Har hört att chili skulle vara lätt men hos mig trivs den nog inte. Fick ett par plantor men det vill sig inte alls..

  Ha det fint!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...