30 juli 2012

Instagram kontra Blogg


En av mina Instagrambilder


Plötsligt har det bara exploderat, det där instragrammandet. Och jodå, även jag är där! Dessutom följer jag flera favoritbloggare på Instagram.
Samtidigt som inläggen på Instagram ökar tycker jag mej märka att blogginläggen minskar?!

Kan det vara så att Instagram är ett hot mot bloggandet?
Man gör ett snabb inlägg med telefonen, ibland utan kommentar eller kanske med en liten förklarande text.  Om man vill lägger man till en  (hashtag) till ord i texten så de som söker ett speciellt ord hittar till just din (ditt?) instagram.
När inlägget väl är publicerat tar det inte många minuter innan man har en "gillamarkering", någon har sett bilden och visar det.

Jag förvånas av en sak, några av de större bloggar jag tittar in hos ibland och också följer på Instagram är så otroligt mycket mer personliga (utlämnade ?) än på bloggen. Där finns bilder på familjemedlemmar man aldrig ser på bloggen och bilder som visar mycket annat som känns väldigt privat.

Nä, jag ska nog hålla mej till vanliga vardagsbilder på Instagram och försöka ge er lite "finare" bilder här!
Och det kan nog bli mer instagrammande än blogg nu. Jag är fast!


9 kommentarer:

 1. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det hela, det finns så många ställen man kan/ska vara på. Tiden räcker inte till..bloggen kommer att vara prio ett för mig. Iaf ett tag till..men vem vet.

  kram

  SvaraRadera
 2. Har inte satt mig in i hur instagram fungerar riktigt,Kanske sax för det nu
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
 3. Så konstigt, jag har gått och tänkt på ett inlägg i princip med samma innehåll. Jag har ju också instagram men känner väl att det är sådär. För min del vill jag inte bara ge en bild, jag gillar det skrivna ordet också. Jag vill liksom ha mer kontakt och ge mer kontakt än bara en bild.

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Jag har ingen aning om hur instagram fungerar (har inte ens en smartphone). Men jag vet inte.. jag tycker det känns sjukt tråkigt med de småtexterna.. Så som folk verkar skriva på Facebook (har INTE det heller) men enkla meningar "Jag är ute och cyklar" eller "Nu sitter jag i parken" (sambon har FB och har förklarat meningar som dessa). Så tråkigt. Har läst lite på twitter också, som verkar vara ungefär detsamma..lika tråkigt det med. Kanske är jag bara negativ inställd. Men det känns som att det handlar så mycket om att bara visa sej på ngt sätt.

  Jag kommer väl vara bland de sista som skaffar instagram också.. Jag hängde så länge kvar med min hemsida när bloggar slog igenom. Jag kämpade och kämpade med min hemsida men insåg att jag måste ha ngt smidigare, därav blogg. Så vem vet.. till slut är jag väl också en instagrammare.. mot protest ;)

  SvaraRadera
 5. Vet inte ens vad det är...inte lätt att hänga med i svängarna. Tror att det mesta flyter ut i ingenting om vi byter allt hela tiden.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. Vilket intressant inlägg! Jag vet inget alls om instagram, har precis kommit underfund med facebook:) Jag lägger ut bilder där som jag tvekar för att lägga ut på bloggen... Kul att läsa kommentarerna ovan också:) Måste checka in instagram och se vad det är:))

  Stöööööööörsta kraaaaaaamen aka

  SvaraRadera
 7. Visst är det lätt och smidigt med instagram, dom som har sånna telefoner så att säga. Jag gillar både ock, blogg och mobil (insta,FB osv). Och vissa är väldigt personliga som du säger, men det är väl upp till var och en vad dom vill utelämna på nätet..
  Sen, blogga under sommaren/semestern kan ju vara lite si och så. Man är bortrest, fixar och donar med massa annat osv. Själv var jag borta över 3 veckor så det var skönt med semester från bloggvärlden också :)
  Inte så att jag föredrar insta framför bloggen, jag har bara annat att göra och tiden finns inte alltid, småbarnsförälder som man är hihi. Men du har ju koll på mig på insta så du hänger med lite i svängarna iallafall!
  KRAM på dig vännen!

  SvaraRadera
 8. Spännande inlägg då dottern ofta påpekat att jag bör skaffa instagram och nu därför är på g att göra det...:) Ska bli kul att se hur det fungerar:)

  Kram

  SvaraRadera
 9. Det går fort när det väl sker... nu har jag Instagram jag med;) Tack för den puffen, så smidigt det var!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...