21 augusti 2012

Höst

Kärleksört på G


Här har det känts som om hösten är på väg nu sedan några dagar. Det är svalare ute och det luktar höst.

När jag tittar på Kärleksörten ser jag också höst, om några dagar hoppas jag kunna ta in en bukett. Tyvärr har bladen, som på fler andra växter, blivit vitprickiga, skadade, av de kraftiga hagelskurar vi haft i sommar.

Ser ni också de brunfläckiga bladen i bakgrunden? De hör till nya stjärnflockan. Stjärnflockan jag hade på kollo blev också brunfläckig och då googlade jag på det. Tydligen har det ingen betydelse för växtens blomning eller tillväxt, det ser bara tråkigt ut. Någon som har en avvikande åsikt? Kanske kan man hjälpa den så den blir grön och fin igen?

Idag har dotter och jag äntligen tagit fästingvaccin för fjärde gången. Nu ska vi fylla på med mer om fem år. Det känns bra att vi kom till skott nu, här kryllar det ju av de hemska djuren och vi vill inte drabbas av TBE. Synd att det inte finns vaccin mot den lömska borrelian för om jag ska vara ute och sköta om rabatterna är det väl bara en tidsfråga innan jag får det?!

Nu ska jag laga middag, undrar vad jag ska hitta på?


7 kommentarer:

 1. Jag försökte läsa på lite om fästingar när du skrev om det sist. Men jag hittade bara att man skulle ta vaccin mot TBE, så det tänkte jag råda dej om. Men det behövs ju inte :) Dock önskar jag att jag hade ett bra tips om hur man slipper bli biten, men det har jag inte. Vissa säger ju att man ska äta mycket vitlök.. men det säger man alltid :D Och eftersom vitlök numera är en basvara i köket så tror jag inte så mycket på det.. för då skulle vi ju inte haft sådana problem med bett och förkylningar :) Men men..

  Nu har hösten kommit också. Det gör mej absolut ingenting. Vi fick värme igår så det räcker *pheew* Idag är det betydligt svalare och det är nästan så man fryser nu när vi har öppet överallt. Mysigt tycker jag. Så kan man ta en filt om sej istället :)

  SvaraRadera
 2. Stjärnflockan drabbas av mineraflugan och den är det inte så mycket att göra åt, tyvärr. Jag planterar mina bland andra perenner som döljer bladen när de börjar bli fula.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Mina stjärnflocka ser också ut sådär i bladen, En del av dem i alla fall. Hoppas på bättring till nästa år.

  Bra att ni tagit vaccin nu och hoppas ni slipper borrelia.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Trist när de angrips...kärleksört är som du säger förknippat med hösten, ingen återvändo nu;) Kram

  SvaraRadera
 5. Samma här med stjärnflockan! Och det är visst inte så lätt att åtgärda då flugan lägger ägg i jorden har jag läst. Och de återkommer varje år. Förr älskade jag den blomman men nu tycker jag nästan tvärt om, med eller utan bruna blad. Den ser mest trött och risig ut.

  Tack, snälla du för kommentaren om mitt nya kontor!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Usch, fästingar är riktigt läskigt tycker jag! Vi har inte vaccinerat oss här, vi som är ute så mycket kanske borde tänka på det..

  SvaraRadera
 7. Kärleksört har jag mer och mer av i trädgården. Det är en av de bästa, enklaste, finaste och mest lättskötta blomma man kan ha. Jag har redan tagit in den i vas - inom ett par dagar slår den rötter och då planterar jag ut den. Hur enkelt som helst - har t o m planterat kärleksört utan att vänta på rötterna och det gick bra det med. Prova!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...