16 augusti 2012

Väder och foto

Trött luktärt

Så vädret kan skifta under en dag!

Morgonen började varm, grå och extremt fuktigt, när jag kom till jobbet kändes det som om jag tagit en dusch och glömt att torka mej. Vid lunchtid lyste en strålande sol på mej och det  passade bra då jag var på utflykt med barnen. När jag några få timmar senare åkte hem öste regnet ner och jag kom hem genomblöt, det gick att vrida ur kläderna!

Regnet avtog och jag gick en liten fotorunda här hemma.

Luktärtorna i blomlådorna mår inte särskilt bra. Det har regnat för mycket i sommar och trots rejäla dräneringshål i botten på lådorna har jorden nästan hela sommaren varit genomvåt och jag har inte kunnat ge dem den näring de egentligen behöver.

Just nu när jag skriver detta kommer jag på att det antagligen inte skulle gjort jorden märkbart blötare om jag då och då tillfört näring.

Jag går ut och vattnar nu!


6 kommentarer:

 1. Ute hos oss har det varit sommar hela dagen. Nu kommer värmen...
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Vilken jättefin bild!!! Hos oss har det varit toppenväder idag:))) Sååå härligt! Sitter och ska checka väderleksrapporten på TV:n just nu, håller tummarna för en fin helg:)))

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 3. En så vacker bild!
  Hos mig har den varit en av sommarens bästa dagar, varmt och sol hela dagen.

  SvaraRadera
 4. Här är det också sommar men sämre väntas..

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 5. Ojdå, ingen middag ute i regnet förstår jag! Vi älskar ju att cykla eller åka iväg och äta middagen i naturen, det är liksom vi. Men när vi bodde i Norrland gjorde vi nästan aldrig det, det är naturen här som lockar! Vad mycket regn ni verkar ha haft i sommar. Här var det ovanligt svalt ett bra tag av sommaren men inte mycket regnande i alla fall, och sen kom värmen så jag är rätt nöjd! Jag behöver å andra sidan inte 25 graders värme för att tycka att det är helt ok, får gärna ligga ett par grader under..
  Ni får ta middag i det gröna en annan dag helt enkelt!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 6. Luktärten är en så underbart fin blomma, allra helst vit. Trist att de inte mår bra hos dig. Jag tror kanske att man måste passa extra noga med gödning vid krukodling och i synnerhet om det regnar mycket. SÅ lakar ju regnet ur.

  Bättre tur nästa år!

  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...