24 september 2012

Att mogna


I hörnfönstret i köket


Det blev en hel del tomater som jag kunde lägga att mogna på ett fat igår. Jag hade tre olika sorter, Bloody Butcher, Tigrella och Tiny Tim. Den sistnämnda har vi inte ätit än, hoppas de kan bli ätbara om de får ligga varmt och soligt ett tag.
Jag valde just dessa sorter eftersom de skulle vara tidiga, men odlade i kruka på en atriumgård kan jag inte påstå att de var tidiga.

Nästa år ska jag inte ha tomater.7 kommentarer:

 1. Var det allt meck med vädret eller av någon annan anledning? Jag funderar på tomater nästa år men blir lite fundersam nu..

  kram

  SvaraRadera
 2. Jag avstod tomater i år eftersom vi var borta i somras, men tänkte försöka mig på det nästa sommar istället. För nästa sommar ska det ju vara sommar eller hur?!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det har varit ett dåligt tomatår pga vädret. Ska nog ge mig på ett nytt försök nästa år...fast säker är jag inte :-) Tack för gillandet och din fina kommentar.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Jag har hört av många att det varit ett dåligt tomatår. Kanske har du möjlighet att luta ett gammalt fönster mot en vägg för att öka på värmen för dem?

  Fina är de i skål hur som helst.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Lägg ett äpple vi tomaterna så mognar dom snabbt.
  Kramis Ann

  SvaraRadera
 6. Jag tror det beror på den dåliga sommaren. Vi har haft en massa tomatplantor varje år och skördat goda röda tomater men just i år mognade inte en enda av sig själv därute på altan ALLIHOPA fick jag slänga in på tallrikar i köksfönstret - fast nu har vi ätit goda tomater ett par veckor ;) ....så ge inte upp, jag tror det var den här skitsommarens fel!

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 7. Trist när man lagt ner tid och energi på att odla och så! Jag gjorde faktiskt en tomatchutney på gröna tomater häromdagen! Kanongott!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...