7 oktober 2012

Att misslyckas är att lära


Ny surdegsjäst


Mellan trädgårdsstädning och byråpimpande igår bakade jag, vad jag trodde, veckans surdegsbröd. Jag provade en ny surdegsjäst och jag kan nog tyvärr inte skylla den för mitt misslyckande. Tanken var att baka ett mer fiberrikt bröd än de jag bakat tidigare och utöver ingredienserna på bilden hällde jag i solrosfrön.


 Vackert men degigt


En viktig faktor när man bakar är att man låter brödet grädda klart! Och det gjorde jag INTE igår! Jag är såå sur på mej själv, tänkte nämligen använda en termometer för att vara säker på gräddningen, men jag ORKADE inte. Så dumt. Nyss hade jag ett vackert, om än degigt bröd. Nu ligger det i soporna.
Och jag får baka nytt. På det gamla vanliga sättet!

Familjen samlad igen! Kreativitetslusten på normal nivå....

Ha det gott!


4 kommentarer:

  1. Ja ja, det går ju att baka om men förstår att du blev sur. Om det hade blivit jag hade brödet fått höra ett o annat, innan det hamnade i sopen....

    kram

    SvaraRadera
  2. ...hade varit jag som bakat, ska det stå...

    SvaraRadera
  3. Ler igenkännande! Ibland vet man att man borde men orkar inte riktigt och tänker "Det funkar nog..." Jo, pyttsan! Då tänker jag "så här ska jag aldrig mer göra"...Jo, pyttsan!
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  4. Så blir det ibland. Jag är också sådär dumt lat i många sammanhang och det brukar straffa sig.
    Bättre lycka nästa gång.

    Kramar

    SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...