6 oktober 2012

Ljuvliga lördag!


Sex timmar ute, så underbart!
Och så mycket jag gjort!

Startade tidigt i förmiddags med samfällighetens höststädning. Vi höll på några timmar och avslutade med gemensam grillunch.
  När jag ändå var igång, fortsatte jag med mina egna rabatter och jag har kommit långt på väg att iscensätta mina planer. Den japanska azalean och en hortensia bor nu i fin jord i rabatten jag förr kallade hullerombullerrabatten, nu får den nog byta namn till surjordsrabatten. Jag har ju tänkt att jag ska få plats med två blåbär där också, men då får jag nog flytta en buske. Detta får jag fundera på!

Jag har också flyttat två bukettapel från altanrabatten, de har ersatt två halvdöda ölandstokar och i altanrabatten har jag satt kärleksörten, stjärnflockan och daggkåpan. I vår ska jag ha pioner och fler stjärnflocka där. Hmmm...funderar på var jag då ska ha kärleksörten och daggkåpan...


Mot slänten ska vi ha armeringsmattor, både för att rama in altanen men också för att hindra rådjuren från att äta upp växterna.

När maken imorgon kommer hem från sin golfhelg ska han få gräva upp de återstående bukettapelbuskarna. Det har varit tungt med allt grävande och det känns i det spruckna revbenet, men samtidigt är det så roligt att vara igång att jag inte kunnat låta bli.


Jag avslutade med att städa atriumgården och kom på att jag nog inte visat arbetsbänken jag har där. I tunnorna förvarar jag jordsäckar och gjutformar för betong. Betong som jag inte gjutit alls denna sommar, hoppas på att ta upp det nästa sommar.

Nu ska jag ta en fästingkollardusch, sist jag arbetade på altansidan fick jag 11 fästingar...

Hoppas du haft en fin lördag!
3 kommentarer:

 1. Det är ju så underbart att vara ute och stöka så många timmar. Själv känner jag att det bränner lite i ansiktet :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Usch, hoppas du inte hade så många fästingar idag.

  Låter som en kanonbra lördag. Jag har också njutit av utomhusvistelsen idag.
  Spännande med dina rabattmakeovers. Hoppas allt tar sig bra.

  Ja, hör gärna av dig om brödet. Kul att prova olika.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Fästingar.... ja usch.... vi har tre unga rådjur som är i trädgården varje dag och det är de som är orsaken till alla fästingar! så jag borde kolla mig jag med.....

  Tror det blir bra med armeringsnät vid rabatten, som skydd, men då kan du säkert plantera någon klättrare där med :)

  Vet du, nu var jag fräck och lånade din bild/recept på kakorna, tänkte skriva ut och sätta in i en ram och ha i köket :) Jättefina är de, så du får gärna skriva ned några till och lägga ut, så jag kan få lite fler recepttavlor :) Skall visa dig när jag fått upp den :) Ha en fortsatt skön helg .)

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...