10 december 2012

Julmarknad och godistillverkning

Den finns hos mej nu!

Var just på väg att skriva han, när jag hejdade mej, hur vet jag att det är en han? Det kan ju lika gärna vara en hon och eftersom jag inte vet blev det DEN :)

Nog blev det lite shoppat igår på julmarkaden, men bara lite. Utöver tomten köpte jag några vita amaryllisar och vita hyacinter. Jag hoppas ju på att inte familjen framhärdar i att vi ska ta fram allt julpynt, jag vill bara ha några få fina saker framme och då kan jag ju inte komma hem med en massa nytt! Fast växter ska vi frossa i, det vill vi allihop.

Igår fortsatte jag tillverka julgodis, det blev wienernougat som är så otroligt lätt att göra. Smält 250 gr. nougat och 150 gr. mörk choklad, blanda i 100 gr. flagad mandel, häll upp i en liten form, låt stelna, skär upp. Smaka och njut!

Nu ska jag strax göra Rocky Road, det är ungefär lika enkelt. Smält choklad och blanda i godsaker och nötter.
Med det har jag gjort tre av alla sorter jag tänkt göra innan julafton. Jag ska göra några olika kolor,  marmeladgodis, något som kallas för snöbollar och som jag aldrig gjort förut och så förstås knäck!

Ljuvliga jultider!
4 kommentarer:

 1. Nog ser det ut som en han, eller? Det är inte en hen i alla fall dör det är ett löjligt ord. Den är mycket bättre då:)
  Här görs polkakola just nu. Kokningen tar lite tid.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det är en "hen" som är så poppis att kalla det nu, haha!! Oavsett så är de ju suuuuuuuupersöta:))))))) Åh vad härligt med julgodis:) Jag har inte börjat med det ännu, men snart så:)

  Stooooooooooor kraaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 3. Vilken fin tomte :-) Säg till om du får tid fredagkväll eller någon gång under lördagen så kan jag nog fixa in dig plus någon till Stjärnjul!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Vi har lyckats fånga fem möss inomhus... mindre kul! Lyckas du flytta fredagens aktiviteter kommer du att sitta precis framför mig. Fredagen är sista dagen jag tittar för att ge feedback. Då kommer jag att fota med tele och det är precis lika kul som att stå på scenen eller att regissera... Det bästa av alla världar. Jag har det bra jag! Hör av dig om du/ni kan komma :-)
  Kram Hélena

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...